Militarii patruleaza pe strazile din Bruxelles si pazesc cladirile UE in cea de-a treia zi de alerta terorista din capitala Belgiei declansata de autoritati pentru a-l captura pe Salah Abdeslam, unul dintre suspectii implicati in atacurile teroriste din Paris, relateaza site-ul agentiei Reuters.

Salah Abdeslam, cetateanul belgian implicat in atacurile teroriste din Paris din 13 noiembrie, pe numele caruia exista un mandat de arestare international, nu a fost gasit de autoritatile belgiene in raidurile efectuate. In cursul noptii de duminica spre luni, politia belgiana a desfasurat 19 raiduri si a retinut 16 persoane, insa, cu toate acestea, avertizeaza in continuare asupra unui posibil atac in Bruxelles similar celui din Paris, soldat cu moartea a 130 de persoane.

Scolile, muzeele, multe magazine si cinematografe raman inchise si luni, precum si accesul la metrou este, in continuare, suspendat in Bruxelles, in timp ce multi oameni raman acasa pentru a lucra.

In Grand Place, un punct central istoric vizitat frecvent de localnici si de turisti, sta parcat un autovehicul militar sub un brad de Craciun iluminat.

NATO, care a ridicat nivelul de alerta de la atacurile teroriste din Paris din 13 noiembrie, a precizat ca baza din Bruxelles este deschisa, dar unii angajati lucreaza de acasa, in timp ce vizitele externe au fost anulate. Si institutiile UE sunt deschise, insa sunt patrulate de militari.

Premierul belgian, Charles Michel, a anuntat ca Bruxelles, cu o populatie de 1,2 milioane de locuitori, va ramane sub alerta de gradul patru, cea mai ridicata alerta de securitate, insemnand ca se afla sub amenintarea unui "atac real si iminent". "De ceea ce ne temem este un atac similar celui din Paris, de anumiti indivizi care pot lansa mai multe atacuri simultan in locatii multiple", a declarat Charles Michel la o conferinta de presa.

Autoritatile belgiene se reunesc luni dupa-amiaza pentru a reevalua situatia privind securitatea in Bruxelles. Ministrul belgian de Interne, Jan Jambon, a declarat pentru postul de radio RTL ca belgienii isi continua activitatile zilnice, in pofida restrictiilor impuse de alerta de securitate.

"Cu exceptia metroului si a scolilor inchise, viata merge mai departe in Bruxelles, sectorul public este deschis pentru afaceri azi (luni), multe companii sunt deschise", a subliniat Jambon luni dimineata.

Citeste si:
Ucrainenii, discurs duplicitar în ceea ce privește dragarea...
Ucrainenii, discurs...

Autobuzele circula in mod normal si multe magazine din suburbii sunt deschise, scrie MEDIAFAX.

Belgia se afla in centrul investigatiilor desfasurate in cazul atentatelor teroriste din Paris comise in data de 13 noiembrie, dupa ce autoritatile franceze au descoperit ca doi dintre atacatori au locuit in Belgia. Salah Abdeslam, principalul suspect cautat de autoritati, s-a intors in Bruxelles din Paris la scurt timp dupa atentate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.