Operatiunea fortelor speciale franceze Raid, efectuata miercuri dimineata la Saint-Denis, l-ar viza pe presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, relateaza Le Parisien in editia online.

Potrivit informatiilor obtinute de cotidianul Le Parisien, fortele de securitate cauta doi barbati la Saint-Denis, o localitate situata la periferia Parisului. Unul dintre ei este presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, un belgian despre care se stia ca se afla in Siria.

In cadrul operatiunii declansate de fortele speciale Raid miercuri dimineata au fost trase numeroase focuri de arma, locuitorii fiind avertizati sa ramana in case, scrie MEDIAFAX.

Trei politisti au fost de asemenea raniti in cursul interventiei, potrivit lui Arnaud Leduc, un reprezentant al politiei din Seine-Saint-Denis.

Potrivit postului de radio RMC, cinci persoane s-ar fi baricadat in apartamentul vizat de asaltul fortelor de securitate. Postul Europe 1 relateaza la randul sau ca politia ar fi arestat doua persoane.

Le Monde a scris anterior ca doi barbati vizati de asaltul fortelor speciale Raid la Saint-Denis, aflat inca in desfasurare, ar fi fost ucisi, potrivit unei surse din politie, care a adaugat ca un al treilea barbat ar putea fi de asemenea mort. Aceasta informatie nu a fost deocamdat confirmata, deoarece operatiunea este inca in desfasurare, cartierul fiind inconjurat de fortele de securitate.

"Niciun bilant definitiv nu este posibil atat timp cat operatiunea continua", a declarat sursa citata.

Focuri de arma au fost auzite in cartier timp de peste o ora, locuitorii fiind avertizati sa ramana in case.

Regia de transport public din Paris a informat ca circulatia metroului a fost intrerupta intre Saint-Denis Universite si Saint-Denis - Porte de Paris, din motive de securitate. De asemenea, circulatia tramvaielor pe liniile T1 si T8 a fost intrerupta.

Citeste si:
VIDEO Joe Biden, mesaj la 20 de ani de la atentatele din 11...
VIDEO Joe Biden, mesaj...

Politia a evacuat piata Jean-Jaures, situata in apropierea Primariei, sfatuindu-i din nou pe locuitori sa ramana in case. Strazile la Republique, Cornillon si Chaumette au fost inconjurate de fortele de securitate.

Primarul din Saint-Denis, Didier Paillard, a anuntat la randul sau ca scolile din centrul orasului vor ramane inchise "cel putin pe parcursul diminetii".

La Saint-Denis, in apropiere de Stade de France, a avut loc primul atentat de vineri noaptea, cand un kamikaze a detonat incarcatura exploziva pe care o avea asupra sa, omorand o persoana si ranind alte 30.

Belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor sangeroase comise vineri seara la Paris si Saint-Denis, este o figura din cadrul gruparii Stat Islamic (SI) cunoscuta justitiei din Franta si Belgia.

Potrivit unei surse din Franta apropiate dosarului, acest barbat in varsta de 27 de ani de origine marocana s-ar afla la originea mai multor atentate sau planuri de atentat in Europa.

Citeste si:
Armata israeliană a intrat în spitalul Al-Shifa din Gaza și...
Armata israeliană a intrat în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.