Autoritatile americane si canadiene nu au gasit niciun dispozitiv exploziv la bordul celor doua avioane Air France deviate in noaptea de marti spre miercuri catre aeroporturi din SUA si Canada, in urma unor amenintari cu bomba, relateaza Associated Press in pagina online.

[Update]

Pasagerii au fost debarcati din cele doua avioane si condusi in aeroporturi. Autoritatile americane au investigat si nu au descoperit nicio amenintare credibila, potrivit unui comunicat difuzat de FBI.

Keith Rosso, un pasager din avionul care decolase din Los Angeles, a declarat ca FBI a interogat dupa aterizarea la Salt Lake City toate persoanele aflate in aeronava.

Politia canadiana a anuntat la randul sau ca anchetatorii nu au gasit dovezi privind vreun dispozitiv explozibil, dupa ce au verificat avionul si bagajele.

Pasagerii de pe aeroportul din Salt Lake City au fost imbarcati din nou in avion, pentru a pleca spre Paris, potrivit unei purtatoare de cuvant a aeroportului.

Mark Skinner, un reprezentant al politiei canadiene, a declarat ca la bordul avionului deviat spre Halifax se aflau 262 de persoane.

Pasagerii acestui avion vor fi transferati la hoteluri peste noapte, potrivit purtatorului de cuvant al aeroportului international Stanfield din Halifax. "Air France va decide cand va pleca" aeronava, a adaugat acesta.

Amenintarile cu bomba vizand avioane cu destinatia Paris intervin in urma atentatelor de vineri seara din capitala franceza, soldate cu cel putin 129 de morti, care au fost revendicate de gruparea terorista Stat islamic.



Cursa Air France 65, care decolase din Los Angeles catre Paris, a fost deviata spre Salt Lake City, in urma unei amenintari cu bomba primite printr-un apel telefonic de la sol, a declarat un oficial guvernamental american.

Oficialul nu stia daca a fost arestata vreo persoana sau daca a existat vreun pasager recalcitrant la bord.

La scurt timp, cursa Air France 55, care decolase de la aeroportul international Dulles din Washington catre Charles de Gaulle din Paris, a fost deviata spre un aeroport din Halifax, in provincia canadiana Nova Scotia, tot din cauza unei amenintari cu bomba, a precizat o sursa guvernamentala.

Citeste si:
Alina Gorghiu da in judecata compania aeriana Air France, dupa ce...
Alina Gorghiu da in judecata...

Sursa nu stia daca aceeasi persoana a efectuat ambele amenintari sau au fost autori diferiti. "Mai multe agentii lucreaza pentru a determina natura amenintarilor, care au cauzat devierea avioanelor", a declarat agentul special FBI Todd Palmer.

Niciun avion militar american nu a fost trimis pentru a escorta cele doua aeronave vizate de amenintari, a precizat purtatorul de cuvant al Comandamentului de aparare aerospatiala nord-american (NORAD), Preston Schlachter.

Trevor Moran, un pasager al avionului care decolase din Los Angeles, a declarat ca pilotul a venit si a anuntat ca aeronava va efectua o aterizare de urgenta. "Toata lumea din avion asteapta in acest hol. Nimeni nu stie ce se intampla", a afirmat el.

Un alt pasager din acelasi avion, Keith Rosso, a precizat ca toate persoanele aflate la bord erau interogate de FBI, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Un avion TAROM a aterizat de urgență la Istanbul după o amenințare...
Un avion TAROM a aterizat de...

In ceea ce priveste cursa Air France 55, Politia calare canadiana a informat ca avionul si bagajele vor fi verificate in cautarea unor eventuali explozibili. Amenintarile cu bomba vizand avioane cu destinatia Paris intervin in urma atentatelor de vineri seara din capitala franceza, soldate cu cel putin 129 de morti, care au fost revendicate de gruparea terorista Stat islamic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.