O aeronavă a companiei aeriene TAROM, care urma să ajungă în România, a fost nevoită să aterizeze de urgență pe aeroportul din Istanbul, din cauza unei amenințări cu bombă. De asemenea, s-ar fi menționat că asupra sistemului informatic al aeroportului Henri Coandă a avut loc un atac cibernetic.

Amenințare cu bombă într-un avion TAROM care urma să ajungă în România

Avionul TAROM a decolat de pe aeroportul din Tel Aviv și urma să ajungă în România, vineri dimineață. La puțin timp de la inițiera zborului a fost lansată o amenințare cu bombă. Pasagerii au intrat în panică, iar piloții avionului au decis să aterizeze de urgență pentru a evita o catastrofă. Avionul ATROM a aterizat de urgență pe aeroportul din Istanbul.

Aeronava a fost evacuată de urgență pentru ca specialiștii să poată efectua verificări în urma anunțului despre bomba existentă în avion. Cei 88 de pasageri care se aflau la bordul aeronavei și care urmau să ajungă în România au fost nevoiți să petreacă o noapte pe aeroportul din Istanbul până în această dimineață, când un alt avion va fi pregătit pentru a-i aduce la destinația finală, România.

„Din cauza unui avertisment referitor la existența unei bombe la bord, aeronava care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-București a aterizat de urgență pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 03:30, în urma deciziei luate de către comandantul de zbor. Măsura a fost luată în conformitate cu procedurile standard pentru astfel de situații.”, a informat compania aeriană.

Amenințarea cu bombă de la bordul avionului TAROM a fost falsă

Compania a activat celula de criză după cele întâmplate. În urma verificărilor efectuate de specialiști, amenințarea cu bombă s-a dovedit a fi falsă.

Menționăm că verificările efectuate de către autoritățile abilitate s-au încheiat, iar alerta s-a dovedit a fi una falsă”, a anunțat TAROM.

Cei 88 de pasageri au avut parte de asistență la sol pe Aeroportul din Istanbul, iar în jurul orei locale 11:30 aceștia se vor reîntparce către București - destinația finală.

Citeste si:
Aeroportul Henri Coandă va avea linie de metrou în 2027
Aeroportul Henri Coandă va...

„Regretăm disconfortul creat pasagerilor noștri și reiterăm faptul că prioritatea Companiei TAROM este siguranța și securitatea pasagerilor și a echipajelor sale”, au transmis oficialii companiei.

Mai multe curse au avut întârzieri din cauza opririi sistemului informatic

De asemenea, un incident a avut loc joi noaptea pe aeroportul Henri Coandă din Capitală. În primă fază, s-a speculat că sistemul informatic de pe Aeroportul Henri Coandă a suferit un atac cibernetic. Purtătorul de cuvânt al aeroportului însă a transmis că a fost vorba doar despre o oprire a sistemelor informatice, iar incidentul ar fi durat doar câteva minute.

Din cauza incidentului produs la sistemul informatic, au avut loc întârzierea mai multor curse din această cauză. Cursele TAROM pe direcțiile Cairo, Tel Aviv și Amman au înregistrat întârzieri.

Citeste si:
11 persoane au fugit din avionul ce a aterizat de urgență la Palma...
11 persoane au fugit dintr-un...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Martie 2023 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.