Poliţia din Palma de Mallorca (arhipelagul Baleare) a găsit şi reţinut sâmbătă 11 dintre persoanele care fugiseră dintr-un avion aterizat de urgenţă pe aeroportul din oraş, unul dintre cele mai frecventate din Spania, un incident care a provocat perturbări numeroase ale traficului aerian.

Pasagerii unui avion au fugit din avion în timpul unei aterizări de urgență

Avionul, care efectua un zbor între Maroc şi Turcia, a fost deviat vineri, în jurul orei 19.00, spre Palma de Mallorca, din cauza unei presupuse stări de rău a unui pasager, a declarat pentru AFP Garda Civilă. În timpul evacuării pasagerului în cauză, în jur de 20 de pasageri au profitat de ocazie pentru a fugi din avion.

Poliţia şi Garda Civilă au început imediat căutările pe aeroport, paralizând activităţile, care nu au putut fi reluate decât în jur de miezul nopţii, după 4 ore de întrerupere, au indicat autorităţile aeroportuare. Potrivit cotidianului El Pais, anchetatorii au în vedere ipoteza unui plan de intrare ilegală în Spania.

''Deocamdată, 11 persoane au fost găsite de poliţie şi Garda Civilă'', a confirmat un purtător de cuvânt al guvernului local.

Nouă persoane încă sunt în căutare

Cel puţin nouă persoane sunt în continuare fugare, potrivit autorităţilor. Pasagerul care a acuzat starea de rău a fost dus la spital, unde a fost declarat perfect sănătos şi a fost arestat de poliţie pentru ''favorizarea imigraţiei ilegale şi încălcarea legii cu privire la străini'', potrivit El Pais.

''El a părut să sufere de comă diabetică şi a fost transportat cu ambulanţa împreună cu un însoţitor'', care a dispărut şi el imediat ce au ajuns la spital, a relatat poliţia.

Potrivit aplicaţiei FlightRadar24, aeronava în cauză este un Airbus A320 al companiei Air Arabia Maroc şi efectua un zbor între Casablanca şi Istanbul, menționează Agerpres. În urma incidentului, 13 avioane cu destinaţia Palma de Mallorca au fost redirecţionate către alte aeroporturi, iar 16 zboruri au suferit întârzieri semnificative la plecare, potrivit autorităţilor aeroportului.

Citeste si:
Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni. Pilotul și-a pierdut...
Aterizare de urgență pe...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Noiembrie 2021 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.