Un avion TAROM a fost nevoit să aterizeze de urgență pe Aeroportul Henri Coandă din București, după ce pilotul și-a pierdut cunoștința chiar în timpul zborului. Avionul decolase de la Timișoara și trebuia să ajungă în Egipt.

Pilotul unui avion TAROM și-a pierdut cunoștința în timpul zborului

Situație critică pe Aeroportul Henri Coandă din București. Un avion al companiei aeriene TAROM a fost nevoi să aterizeze de urgență pe Aeroportul Otopeni, după ce pilotul aeronavei și-a pierdut cunoștința chiar în timpul zborului.

Avionul a decolat de pe aeroportul din Timișoara și urma să ajungă în Egipt, însă în momentul în care se afla deja deasupra Bulgariei, comandantul aeronavei și-a pierdut cunoștința. În urma acestei situații, s-a luat decizia ca aeronava să aterizeze de urgență pe aeroportul din Capitală.

Mai multe echipaje SMURD așteptau deja aeronava la sol pentru a acorda ajutor medical pilotului care a căzut într-o stare de inconștiență. Comandantul avionul în vârstă de 30 de ani a primit îngrijiri medicale la fața locului.

Compania aeriană TAROM a transmis că siguranța pasagerilor și a echipajului de la bordul aeronavei nu a fost pusă în pericol. Zborul RO 7673 a decolat la scurt timp către Egipt, după ce incidentul a fost clarificat.

Comunicatul de presă integral transmis de compania aeriană TAROM

„Compania TAROM informează că din cauza unei urgențe medicale a unuia dintre membrii echipajului de comandă, aeronava care efectua zborul RO 7673 pe ruta Timișoara-Hurghada a efectuat o aterizare de urgenţă , conform procedurilor standard în astfel de situații. Menționăm că la bord se aflau 184 de pasageri, iar siguranța acestora și a echipajului nu au fost puse în pericol nicio clipă. Aeronava a aterziat în condiţii de maximã siguranţã pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, iar pilotul a fost preluat de către o echipă medicală. Zborul RO 7673 va decola în cel mai scurt timp către Hurghada - destinația finală, estimăm ora locală 18:00. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă reamintim faptul că siguranța echipajelor și a pasagerilor TAROM a fost, este și va rămâne principalul nostru obiectiv.”

Citeste si:
Un avion TAROM a aterizat de urgență la Istanbul după o amenințare...
Un avion TAROM a aterizat de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Martie 2023 - 06 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.