Majoritatea acestor copii (33.981) au parinti francezi care lucreaza peste frontiera. Alocatiile familiale sunt, in principiu, rezervate exclusiv copiilor care cresc pe teritoriul national. "Exista totusi exceptii in cazul reglemetarilor europene, acorduri bilaterale sau altor derogari", precizeaza Famifed.
La finalul anului trecut, 56.902 copii au beneficiat de alocatii familiale in strainatate. Dupa copiii lucratorilor francezi din zona de frontiera, urmeaza cei olandezi (8.764). In plus, 6.661 de copii din noile state membre ale Uniunii Europene, in principal polonezi si romani, au beneficiat de regimul de exceptie. In total, aceste alocatii familiale reprezinta un cost de 100.475.550 euro.
Cea mai mare parte a acestor transferuri (94,27%) se efectueaza in baza reglemetarilor europene, in timp ce 4,84% reprezinta derogari generale sau individuale, scrie MEDIAFAX.

Romanii din Marea Britanie au primit in ultimii 5 ani alocatii pentru copii aflati in intretinere in valoare de 1,3 milioane de lire (1,76 milioane euro). Guvernul de la Londra aloca anual 27 de milioane de lire (36,7 milioane euro) pentru indemnizatii platite copiilor europenilor, potrivit unor date obtinute de Sunday Express in virtutea legii britanice privind accesul la informatii publice.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Flip se extinde internațional - startup-ul de telefoane SH ajunge în Bulgaria
Sursa: start-up.ro
-
eMAG: livrarea last mile a evitat emiterea a 142 tone de CO2
Sursa: green.start-up.ro
-
Cei mai mari producători de înghețată din România: cine sunt și ce vânzări au...
Sursa: retail.ro
-
Vitamina E: surse de vitamine E și importanța acesteia în organism
Sursa: kudika.ro
-
Trusa de medicamente pentru vacanță a copilului. Ce luăm cu noi în bagaj...
Sursa: garbo.ro
-
CHRISTIAN TOUR, finanțare de 3 milioane de euro de la Banca Românească
Sursa: futurebanking.ro
-
Rusia ar putea fi ”debranșată” de la piața globală a energiei. SUA și...
Sursa: wall-street.ro