Lady Gaga si-a exprimat sprijinul fata de studentele care sunt violate si agresate sexual in campusurile universitare americane, prin intermediul unui videoclip socant, lansat vineri, odata cu premiera single-ului "Till It Happens To You".

Videoclipul acestui cantec, al carui titlu poate fi tradus prin sintagma-avertisment "Pana cand ti se intampla si tie", include imagini intentionat ""dure si realiste" si lipsite de complezenta, potrivit regizoarei sale. Videoclipul este regizat de cineasta americana Catherine Hardwicke, autoarea unor lungmetraje de succes, precum "Treisprezece/ Thirteen", "Amurg/ Twilight" si "Scufita Rosie/ Red Riding Hood". Scence turnate in alb negru, ce prezinta o serie de agresiuni sexuale, inclusiv unele care sunt comise cu ajutorul "drogului violului" (acidul gama-hidroxi-butiric/ GHB), carora le cad victime patru tinere studente, ilustreaza noul single al cantaretei Lady Gaga. Single-ul "Till It Happens To You" este, de asemenea, tema centrala de pe coloana sonora a unui nou documentar, "The Hunting Ground" ("Terenul de vanatoare"), un film despre violurile din campusurile universitare americane, prezentat deja in mai multe institutii de invatamant superior din Statele Unite.

Diane Warren, textiera care a compus acest single in colaborare cu Lady Gaga, spune ca noul single reprezinta "un imn impotriva violentelor sexuale".

"Nu am vrut sa indulcesc nimic din aceasta situatie tragica", a declarat artista pentru Huffington Post. Lady Gaga a publicat la randul ei un mesaj pe Twitter: "Sper ca veti simti dragostea si solidaritatea noastra prin intermediul acestui cantec si, poate, veti gasi putina impacare si liniste, prin intermediul acestui videoclip, stiind ca nu sunteti singure pe lume". O parte din incasarile ce vor fi obtinute din drepturile de autor asociate piesei si videoclipului vor fi donate unor asociatii care le ajuta pe victimele violurilor.

Cantareata Lady Gaga a dezvaluit in 2014 ca a fost victima a unui viol, comis inainte ca ea sa devina celebra.

Citeste si:
Laura Giurcanu a dat cărțile pe față abia acum. Cum a reușit să...
Laura Giurcanu a dat cărțile...

Cantareata Lady Gaga, care a concertat la Bucuresti in august 2012, a devenit celebra gratie unor piese precum "Bad Romance" si "Poker Face", dar si cu ajutorul unui marketing agresiv si al provocarilor - in special vestimentare. Lady Gaga, al carei nume real este Stefani Germanotta, este renumita pentru spectacolele ei adeseori controversate. La gala MTV VMA 2010, artista americana a purtat o rochie croita din bucati de carne cruda, in semn de protest fata de politica "don't-ask-don't-tell" ("nu intreba, nu spune") din armata americana. Aceasta lege, care impunea militarilor sa isi ascunda homosexualitatea, a fost abrogata in 2011. Lady Gaga a castigat de-a lungul anilor sase premii Grammy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.