Manfred Schmidt, seful Oficiului Federal pentru Migrare si Refugiati (BAMF) din Germania, a anuntat, luni, ca nu exista o limita in privinta numarului de solicitari de azil acordate refugiatilor, informeaza site-ul publicatiei The Local.

Comentariile lui Schmidt referitoare la "lipsa limitei superioare" a provocat reactii controversate si tensiuni in aria politica. El a declarat pentru publicatia germana Der Spiegel ca "este convins" ca Germania si cetatenii ei au fost pregatiti pentru responsabilitatea de a primi atat de multi oameni pe teritoriul german. "Exista un angajament enorm din partea cetatenii germani. Pe de o parte ai (situatia din) Heidenau, dar, in schimb, ai 100-200 de voluntari", a precizat el.

In serile de 21 si 22 august au avut loc proteste violente in orasul Heidenau, din landul Saxonia, din cauza deschiderii recente a unui centru de refugiati, proteste in care 31 de politisti au fost raniti, scrie MEDIAFAX.

Schmidt a clarificat faptul ca numarul refugiatilor pe care Germanii ii poate gazdui va ramane dependent de circumstante externe si nu de ceea ce s-a stabilit in Berlin. "Nu poate exista o limita superioara aplicata numarului de persoane care emigreaza din cauza ca sunt persecutate si au nevoie de protectie", a mai atras atentia Schmidt.

In Germania sunt asteptate circa 800.000 de solicitari de acordare a azilului de refugiat pe parcursul anului 2015, in conditiile in care mai exista aproximativ 250.000 de solicitari suplimentare de anul trecut. "Vor exista noi centre de inregistare in cateva orase si mii de noi oameni vor fi angajati in cursul acestui an - si in 2016 vom avea nevoie de inca 1.000 de persoane pentru forta noastra de munca. Asta face deja o diferenta. Pana in luna iulie, am primit mai multe solicitari decat pe parcursul intregului an 2014", a declarat Schmidt.

El a precizat ca cei mai multi dintre refugiati sunt cetateni sirieni, atragand atentia asupra modurilor legale de imigrare. "Trebuie sa le spunem acestor oameni ca utilizarea sistemului de acordare a azilului nu este calea potrivita pentru a veni in Germania, si noi ar trebui sa lucram in tarile lor pentru a demonstra ca exista cai legale de a emigra aici pentru a munci", a precizat seful BAMF.

Citeste si:
Peste 5,2 milioane de ucraineni și-au părăsit țara de la începutul...
Peste 5,2 milioane de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.