Membri ai familiei ben Laden se aflau la bordul avionului care s-a prabusit vineri in Hampshire, a anuntat sambata Ambasada Arabei Saudite in Marea Britanie, relateaza BBC News online.

Avionul privat s-a prabusit vineri in apropiere de Aeroportul Blackbushe, la Yateley, in sudul Angliei. Ambasadorul saudit in Marea Britanie, printul Mohammed bin Nawaf Al Saud, a transmis condoleante familiei ben Laden, potrivit unui mesaj postat pe Twitter.

Ambasada saudita a anuntat ca actioneaza impreuna cu autoritatile britanice in anchetarea incidentului."Altetea Sa Regala printul Mohammed ben Nawaf Al Saud a transmis condoleante familiei si rudelor lui Mohammed ben Laden, pe Aeroportul Blackbushe, in Marea Britanie, pentru marea pierdere pe care au suferit-o in urma prabusirii avionului la bordul caruia se aflau (membri ai) familiei", se arata in mesaj.

Ambasada a adaugat ca lucreaza impreuna cu autoritatile britanice pentru a urgenta transferul cadavrelor, in vederea funeraliilor si inmormantarii in Arabia Saudita.

Avionul, un Embraer Phenom 300, ar fi apartinut unei firme de aviatie detinute de catre familia din Arabia Saudita a fostului lider Al-Qaida. Aeronava, care sosea de la Milano (Italia), s-a prabusit intr-un targ de masini de langa aerodrom, imediat dupa ora locala 15.00 (17.00, ora Romaniei), si a explodat la impact. Pilotul si cei trei pasageri au murit, dar nicio persoana nu a fost ranita la sol, potrivit Politiei din Hampshire.

Un avion de dimensiuni medii s-a prabusit in apropiere de Londra. Cel putin 4 oameni au murit

Aeroportul Blackbushe a anuntat, intr-un comunicat, ca avionul s-a prabusit in apropiere de pista in timp ce incerca sa aterizeze. Un purtator de cuvant al Aeroportului Malpensa din Milano a confirmat ca avionul a decolat catre Hampshire la ora locala 13.30 (14.30, ora Romaniei), scrie MEDIAFAX

Autoritatea saudita a Aviatiei Civile a anuntat intr-un mesaj postat pe Twitter ca avionul privat era inregistrat in Arabia Saudita si ca ea va ajuta Air Accidents Investigation Branch (AAIB) in ancheta pe care aceasta o desfasoara. Politia din Hampshire efectueaza o ancheta comuna cu AAIB.

Citeste si:
Gabriela Cristea, despre sacrificiile pe care le face pentru...
Gabriela Cristea, despre...

- Familia ben Laden

Tatal lui Osama ben Laden, Mohammed, era originar din Yemen, dar s-a mutat in Arabia saudita undeva in anii 1910. El a devenit conducatorul unui imperiu in domeniul constructiilor care se afla in spatele celor mai mari proiecte de constructii din Arabia saudita.

Mohammed ben Laden a avut numeroase sotii si, potrivit unor estimari, cel putin 50 de copii. Fiul sau cel mare, Salem ben Laden, a murit intr-un accident de avion, in Texas, in 1988.

Familia ben Laden - numerosi membri ai acesteia traiesc in Statele Unite - si-a intrerupt legaturile cu Osama, dupa care l-a renegat, in urma atentatelor de la 11 septembrie.

Mohammed ben Laden a murit, la randul sau, intr-un accident de avion in Arabia Saudita, in 1967. Fiul sau Osama ben Laden, liderul retelei teroriste Al-Qaida, a fost eliminat intr-o operatiune secreta de catre fortele speciale americane, in Pakistan, in 2011.

Citeste si:
De ce a întors Tavi Colen un avion la sol: Am întrebat dacă am murit
De ce a întors Tavi Colen un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.