Primarul Romei, Ignazio Marino, a anuntat joi ca exista "riscuri concrete de atacuri teroriste" din partea organizatiei radicale Stat Islamic, cu ocazia Jubileului orasului, care va dura din decembrie 2015 pana in noiembrie 2016, relateaza site-ul publicatiei Le Point.

Primarul Romei, Ignazio Marino, a avertizat joi ca in Roma exista "riscuri concrete de atacuri teroriste" in perioada Jubileului (Anul Sfant). "Este primul jubileu care se organizeaza dupa evenimentul din 11 septembrie 2001 si dupa aparitia retelei teroriste Stat Islamic", a explicat primarul Marino intr-un interviu acordat publicatiei italiene Corriere della Sera.

"Toate indiciile pe care le avem de la serviciile de informare americane, precum si primarii americani cu care am discutat recent vorbesc despre riscurile concrete de atacuri teroriste pentru Italia si Roma", a dat el asigurari in acest sens. Primarul Marino a atras atentia asupra faptului ca "nu are posibilitatea de a apara capitala impotriva terorismului doar cu politistii municipali", lansand o invitatie Guvernului italian de a contribui, in conditiile in care municipalitatea nu dispune de armament necesar.

Jubileul sau Anul Sfant reprezinta o traditie a Bisericii Catolice si se organizeaza, in mod teoretic, o data la 25 de ani, sarbatoare prin care li se permite credinciosilor sa obtina iertarea si sa-si ispaseasca pacatele.

Ultimul Jubileu a fost tinut in perioada 2000-2001 in Roma, la care au participat 30 de milioane de pelerini. Sarbatoarea a fost convocata de Papa Ioan Paul al II-lea, insa Papa Francisc a decis, in martie 2015, cu o ocazia implinirii a doi ani de la numirea sa in scaunul pontifical, ca urmatorul An Sfant sa inceapa din decembrie 2015 si sa se incheie in noiembrie 2016.

Primarul Romei a participat in urma cu o saptamana, la Vatican, alaturi de mai multi primari americani, printre care si cel al New Yorkului, la o intalnire organizata pe tema protejarii cetatenilor de formele de sclavie si combaterii sclaviei, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Austria urmează să introducă închisoarea pe viață pentru faptele de...
Austria urmează să introducă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.