Un stomatolog american care a ucis un leu, in Zimbabwe, si-a cerut scuze fata de pacientii sai din Minnesota pentru situatia neplacuta generata de furia indreptata spre el, relateaza BBC.

Cabinetul stomatologic al dentistului Walter Palmer din Minneapolis a fost inchis de cand l-a ucis turist fiind, pe leul Cecil, cel mai faimos leu al statului Zimbabwe. Palmer a spus ca a crezut ca braconajul era legal si nu stia ca Cecil era protejat prin lege. Intr-o scrisoare adresata marti pacientilor sai, el a afirmat ca a aparut la stiri din motive "care nu au nimic au de-a face cu profesia sa sau cu grija pe care le-o poarta".

Palmer s-a descris ca fiind un vanator inascut, dar a spus ca a discutat rareori despre aceasta pasiune cu pacientii sai, "pentru ca poate fi un subiect care poate genera disensiuni si incarcat emotional". Reluand o declaratie anterioara, el a insistat asupra faptului ca a crezut ca vanatoarea era legala si a spus ca va ajuta autoritatile din Zimbabwe sau din SUA in achetele lor. Se presupune ca Cecil, care a fost o mare atractie turistica in Parcul National Hwange, cea mai mare rezervatie naturala din Zimbabwe, a murit pe data de 1 iulie, dar scheletul i-a fost decoperit abia cateva zile mai tarziu.

Palmer ar fi ranit animalul cu o sageata. Grupul de vanatori l-a gasit doar 40 de ore mai tarziu si l-a ucis cu un pistol. Leul a fost jupuit si decapitat, dupa cum a informat organizatia de caritate locala Forta Speciala pentru Conservarea mediului din Zimbabwe (Conservation Task Force - ZCTF). Animalul a avut o lesa pe care a fost montat un dispozitiv GPS, in cadrul unui proiect de cercetare derulat de Universitatea Oxford din Marea Britanie, care le-a permis autoritatilor sa ii urmareasca miscarile. Vanatorii au incercat sa-l distruga, dar nu au reusit, potrivit ZCTF.

Site-ul si conturile de socializate ale cabinetului stomatologic ale lui Palmer au fost inchise de cand acesta a fost recunoscut drept ucigasul leului, mii de oameni publicand comentarii acide. Un protest a fost organizat miercuri in fata cladirii. In jur de 100 de protestatari, adulti si copii, au manifestat purtand postere pe care erau scrise mesaje precum "Dreptate pentru Cecil", "Vanatorii de trofee sunt lasi" si "Puneti-i sub urmarire pe braconieri", scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Mercur retrograd 29 decembrie 2022 – 18 ianuarie 2023: Cum sunt...
Mercur retrograd 29 decembrie...

Protestatarii au scandat "Extradarea! Extradarea!", Palmer fiind de negasit. Doua femei membre ale Coalitiei pentru Drepturile Animalelor din Minneapolis au declarat ca au organizat protestul pentru a creste gradul de sensibilizare cu privire la cruzimea fata de animale. "Am organizat impreuna acest protest pentru ca nu cred ca animalele sunt trofee si nu ar trebui sa fie utilizate pentru sport", a declarat o menbra a grupului, Chelsea Hassler.

Miercuri, vanatorul profesionist Theo Bronkhorst a pledat nevinovat de acuzatia de "incapacitate de a preveni o vanatoare ilegala", la un tribunal din Harare, capitala statului Zimbabwe. Acestuia i-a fost stabilita o cautiune in valoare de 1.000 de dolari si i s-a cerut sa se prezinte in instanta din nou pe data de 5 august. Coacuzatul sau, Honest Ndlovu, se va prezenta in instanta la o data ulterioara.

Citeste si:
Preotul Mirea Vîrtejanu, sfaturi pentru Monica Odagiu, după ce a...
Preotul Mirea Vîrtejanu,...

Se crede ca turistul american a platit aproximativ 50.000 dolari, pentru a merge la vanatoare in Zimbabwe. El este bine-cunoscut in comunitatea americana de vanatori. In anul 2006 a fost gasit vinovat pentru ca a omorat un urs negru in afara unei zone autorizate, in statul Wisconsin, si a mintit autoritatile in acesta privinta. El a primit o amneda de 3.000 de dolari. Palmer a vizitat Zimbabwe in cadrul unei excursii de vanatoare, iar intr-o fotografie publicata pe Internet in anul 2010 apare cu un leopard pe care l-a ucis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.