O statuie a lui Bill Cosby va fi scoasa din parcul tematic Hollywood Studios din Florida, apartinand companiei Disney, ca urmare a informatiilor aparute recent despre celebrul actor, potrivit carora acesta ar fi drogat o femeie pentru a intretine relatii sexuale cu ea.

Un purtator de cuvant al companiei Disney a declarat, marti, ca, avand in vedere acuzatiile care i se aduc lui Cosby, bustul actorului, situat langa reprezentari ale unor celebritati precum Lucille Ball si Oprah Winfrey, va fi scos.

In acest sens s-a intocmit si o petitie la inceputul acestui an, prin care se cerea inlaturarea statuii lui Cosby din parcul tematic Disney.

Bill Cosby a recunoscut, intr-o declaratie acordata in instanta, in 2005, ca a drogat o femeie pentru a intretine relatii sexuale cu ea, insa starul american a precizat ca aceasta a fost de acord sa ia respectivele sedative, potrivit bbc.com. Declaratia respectiva a fost facuta de Bill Cosby intr-un proces care i-a fost intentat de o femeie, care l-a acuzat de abuz sexual. Cazul a fost insa inchis, dupa ce respectiva femeie si-a retras acuzatiile, pentru o suma a carei valoare nu a fost facuta publica.

In declaratia sa din 2005, Cosby a recunoscut ca, in anii 1970, a obtinut sedative (Quaaludes) cu intentia de a le folosi pe o femeie cu care dorea sa faca sex. Documentele in care apare marturia respectiva au fost obtinute, luni, de agentia de presa Associated Press.

Cosby a mai spus ca a dat respectivele sedative cel putin unei femei si "altor persoane". Actorul de comedie a afirmat la momentul respectiv ca a cunoscut-o in Las Vegas pe acea femeie, a carei identitate a fost protejata in documentele din instanta. Totodata, avocatii actorului au precizat ca femeia respectiva a fost in cunostinta de cauza si si-a dat acordul pentru a lua acele sedative, scrie MEDIAFAX.

Pana in acest moment, aproximativ 40 de femei l-au acuzat de abuz sexual pe Bill Cosby, in prezent in varsta de 77 de ani. Cosby a negat toate acuzatiile de agresiune sexuala care i-au fost aduse, multe dintre ele datand de zeci de ani si fiind fapte prescrise, atat din punct de vedere penal, cat si civil.

Citeste si:
Un copil a fost rănit după ce o statuie din Primăria Capitalei a...
Un copil a fost rănit după ce...

Cosby, celebru pentru personajul sau supranumit "America's Dad" (Tatal Americii, n.r.), doctorul Cliff Huxtable din serialul de comedie de succes "Cosby Show", nu a fost niciodata acuzat sau anchetat in mod oficial referitor la vreuna dintre acuzatiile de abuz. In 2005, actorul a ajuns la o intelegere intr-un proces civil referitor la comportament sexual nepotrivit.

NBC si Netflix au renuntat la o serie de proiecte cu Bill Cosby dupa aparitia acuzatiilor, in luna noiembrie 2014. Turneul de stand-up comedy al actorului, in cadrul caruia mai multe spectacole au fost anulate, a fost, de asemenea, afectat.

Bill Cosby se afla in atentia presei americane de cand un alt actor, Hannibal Buress, a spus ca starul american este "un violator", in timpul unui spectacol, in octombrie 2014, in Philadelphia, orasul natal al lui Cosby.

Citeste si:
Bill Cosby face apel la condamnarea sa pentru agresiuni sexuale
Bill Cosby face apel la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.