Candidatul Partidului Liberal Dorin Chirtoaca a fost reales primar general al municipiului Chisinau in urma turului doi al alegerilor locale de duminica, obtinand 53,44% din voturile exprimate, a anuntat Comisia Electorala Centrala dupa numararea tuturor proceselor-verbale, relateaza IPN online.

Contracandidata sa, socialista Zinaida Greceanii, a obtinut 46,56% din voturile exprimate, potrivit acestor rezultate anuntate luni dimineata. Chirtoaca a asteptat rezultatele scrutinului la sediul partidului, alaturi de echipa sa, cu care a sarbatorit victoria, cu sampanie. El a declarat ca s-a asteptat la rezultat si le-a multumit alegatorilor, subliniind ca astfel va continua "parcursul european" al capitalei moldovene.

Greceanii le-a multumit si ea alegatorilor care au votat-o si a spus ca promisiunile sale din campanie vor fi indeplinite in masura posibilitatilor.
Insa liderul Partidului Socialistilor din Republica Moldova (PSRM) Igor Dodon a declarat ca nu recunoaste rezultatul alegerilor, apreciind ca exista "o sumedenie de incalcari, care vor sta la baza contestarii rezultatelor".

In tara, rata participarii la vot in turul doi a fost de aproximativ 47%, mai mica cu un punct procentual decat pe 14 iunie. La Chisinau, prezenta la urne a fost de peste 48%, aceeasi ca in primul tur. Cei mai activi au fost alegatorii din sectorul Centru, iar cei mai putin interesati cei din sectorul Ciocana, potrivit IPN, scrie MEDIAFAX.

Chirtoaca a reusit sa atraga in turul doi mai multe voturi in toate sectoarele si suburbiile capitalei, la fel ca la scrutinul din 2011, potrivit lui Mihai Bologan, citat de Unimedia. El a obtinut mai multe voturi inclusiv in sectorul Botanica, anterior un fief de stanga.

"Ne vom uni eforturile cu partidele proeuropene care au trecut in alegerile locale. De la celelalte partide, vedem ce putem prelua din programele lor pentru primaria Chisinau"
, a declarat Chirtoaca in prima sedinta operativa de la primarie, dupa alegeri, potrivit Unimedia.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.