Dezacordurile dintre Franta si Italia pe tema imigrantilor par a se estompa, cel putin la nivel oficial, asa cum arata declaratiile presedintelui francez, Francois Hollande, in timpul vizitei la Expozitia universala de la Milano, relateaza Euronews, in pagina electronica.

Dupa declaratiile dure din ultimele zile intre ministrii de Interne francez si italian, Hollande s-a aratat cooperativ. "Faptul ca Italia se afla in sudul Europei nu inseamna ca ea trebuie sa fie tara care, alaturi de Grecia si Malta, trebuie sa depuna eforturi in beneficiul tuturor", a declarat Hollande. "Italia nu trebuie sa isi asume singura aceasta cooperare si aceasta misiune, si alte tari pot fi vizate", a adaugat el.

Seful Guvernului italian Matteo Renzi s-a referit la semnarea, in 2003, a Regulamentului Dublin II care cere tarii in care ajunge pentru prima data imigrantul sa examineze solicitarea lui de azil. "Vreau sa fiu clar. Nu cred ca acordul de la Dublin este o idee buna, in special pentru Italia, dar nu vreau sa ma lansez intr-o polemica in interiorul tarii mele impotriva partidului politic care se afla la putere in acel moment", a asigurat Renzi.

La frontiera franco-italiana, fortele de ordine franceze impiedica in continuare imigrantii sa patrunda in Hexagon. La Vintimille, in partea italiana, circa 500 de persoane au manifestat sambata sub sloganul "Franta, deschide-ti frontiera", relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.