Premierul turc Ahmet Davutoglu si omologul sau australian Tony Abbott au promis sa colaboreze pentru a impiedica australienii sa se alature militantilor din cadrul gruparii Stat Islamic in Siria si Irak, relateaza DPA.

Cele doua tari si-au reinnoit promisiunile de a face schimb de informatii in legatura cu australienii care incearca sa foloseasca Turcia drept punct de tranzit pentru a adera la Statul Islamic, a declarat un oficial australian de rang inalt, joi, pentru ABC. Turcia a anuntat, de asemenea, noi eforturi de intensificare a controalelor la granite, inclusiv identificarea si oprirea potentialilor combatanti din Australia si din alte parti, au precizat cele doua tari, scrie MEDIAFAX.

Statul Islamic "este o amenintare si pentru Turcia ... si nu vrem sa vedem vreun combatant strain pe teritoriul nostru sau pe teritoriul sirian", a declarat Davutoglu in cadrul unei conferinte de presa la Ankara.

In aceasta saptamana, politia a arestat trei adolescenti in Australia si unul in Marea Britanie pentru un presupus complot inspirat de Statul Islamic, care viza un atac impotriva politiei din Melbourne. Tinerii se confrunta cu acuzatii privind pregatirea unui act de terorism. Australia si-a consolidat recent legile antiterorism pentru a impiedica cetatenii sai sa participe la conflicte in strainatate.

Cativa tineri australieni au fost identificati printre cei aproximativ 90 de australieni care au parasit tara pentru a se alatura unor grupari precum SI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.