Dmitri Medvedev a comparat anexarea "istorica" a Crimeei cu reunificarea Germaniei in 1989, relateaza Moscow Times.

Vorbind in fata Parlamentului despre sanctiunile occidentale impuse anul trecut pentru actiunile Rusiei in Ucraina, Medvedev a declarat ca pasul "istoric" de anexare a peninsulei la Marea Neagra in martie 2014 a fost justificat.

"Pentru multi, revenirea Crimeei a fost o dreptate istorica, a carei semnificatie este echivalenta cu caderea Zidului Berlinului, reunificarea Germaniei sau returnarea Hong Kong sau Macao Chinei", a declarat el. Medvedev a adaugat ca Rusia nu s-a confruntat niciodata cu atat de multe provocari in acelasi timp, scrie MEDIAFAX.

"Pentru prima data in istoria Rusiei dupa destramarea URSS, ne confruntam cu consecintele a doua socuri externe imediate: declinul accentuat al pretului petrolului si sanctiuni dure nejustificate. Tara noastra nu s-a confruntat niciodata cu o astfel de colectie de provocari in acelasi timp", a declarat Medvedev, citat de agentia Sputnik.

El a afirmat ca economia Rusiei s-a contractat cu aproximativ 2 procente in primul semestru, dar situatia economica ar fi putut fi mult mai grava, dar se stabilizeaza.

"Daca presiunea externa se intensifica, iar pretul petrolului ramane la un nivel foarte scazut pentru o lunga perioada de timp, va trebui sa ne dezvoltam intr-o realitate economica noua", a declarat el. "Sunt convins ca vom fi capabili sa supravietuim chiar si acestei realitati. Experienta recenta arata ca am invatat cum sa facem acest lucru", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.