Cotidianul german Bild a publicat duminica ultimele conversatii dintre cei doi piloti ai avionului Germanwings prabusit marti in Alpii francezi, confirmand ca pasagerii au avut timp sa inteleaga situatia, relateaza Le Point, in editia electronica.

Potrivit Bild, primele 20 de minute de zbor au fost marcate de discutii banale intre pilotul Patrick S. si copilotul Andreas Lubitz. Capitanul ii explica lui Lubitz ca nu a avut timp sa mearga la toaleta la plecarea din Barcelona. La ora 10.27, pilotul ii cere lui Lubitz sa pregateasca aterizarea la Düsseldorf. Acesta din urma ii raspunde: "Sper", "Vom vedea".

Pilotul iese din carlinga pentru a merge la toaleta, iar avionul incepe sa coboare. Dupa cateva minute se aude un "zgomot puternic" ca si cum cineva incearca sa intre in carlinga, scrie Bild. Apoi se aude vocea pilotului: "Pentru numele lui Dumnezeu, deschide usa!". Pe fundal, pasagerii incep sa tipe, afirma cotidianul. Pilotul incearca in mod evident sa deschida usa cu toporul. Apoi striga: "Deschide nenorocita asta de usa!".

In jurul orei 10.40, avionul Airbus atinge un versant si se aud tipetele pasagerilor. Acestea sunt ultimele zgomote de pe inregistrare, scrie Bild. La scurt timp dupa aceea, avionul loveste in plin un versant la viteza de 700 de kilometri pe ora si este pulverizat la impact, scrie MEDIAFAX.

Sambata, cotidianul german a publicat un interviu cu o insotitoare de bord prezentata ca fiind fosta iubita a lui Lubitz, care consolideaza ipoteza potrivit careia tanarul copilot suferea de probleme psihice. Femeia afirma ca, atunci cand a aflat despre catastrofa, i-a revenit in memorie o fraza a copilotului: "Intr-o zi, voi face ceva care va schimba tot sistemul, si toata lumea imi va afla numele si isi va aminti de el". Ea sustine ca daca Andreas Lubitz a facut acest lucru, atunci explicatia este ca el "a inteles ca din cauza problemelor sale de sanatate marele lui vis de a lucra la Lufthansa in calitate de comandant de bord si pilot de lung curier era practic imposibil".

Citeste si:
De ce a întors Tavi Colen un avion la sol: Am întrebat dacă am murit
De ce a întors Tavi Colen un...

Un alt cotidian german, Welt am Sonntag, a afirmat ca anchetatorii au descoperit la domiciliul lui Lubitz "numeroase medicamente" pentru tratarea "bolilor psihice". Tanarul, care suferea de o "depresie grava", era urmarit de "mai multi neurologi si psihiatri". Vineri, Parchetul din Düsseldorf a declarat ca au fost gasite concedii medicale rupte de Andreas Lubitz. Nicio scrisoare de adio care sa dezvaluie un act premeditat nu a fost insa gasita. Potrivit Bild si New York Times, tanarul suferea in plus de probleme de vedere, care ar fi pus sub semnul intrebarii capacitatea sa de a pilota avioane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.