O manifestatie spontana, care a reunit tunisieni si straini, a avut loc la Tunis, dupa luarea de ostatici si eliberarea tuturor vizitatorilor Muzeului Bardo, demonstrantii denuntand terorismul si exprimandu-si sprijinul fata de fortele de ordine, relateaza Euronews, in pagina electronica.

Purtand bannere pe care se putea citi "Nu terorismului", manifestantii s-au reunit la scurt timp dupa incident. Unii dintre turistii care se aflau in muzeu in momentul atacului au marturisit ca a fost o "experienta dificila". La Paris, o manifestatie de sustinere fata de Tunisia a avut loc miercuri seara in apropierea ambasadei acestei tari, scrie MEDIAFAX.

Tunisia se lupta sa controleze extremismul de la revoltele din 2011. Pana in prezent, atacurile militantilor islamisti au vizat membrii fortelor armate. "De fiecare data ucid fortele de securitate tunisiene, iar acum turisti. Este haram, este interzis, ei au venit in tara noastra ca invitati. Nu vreau acest lucru pentru ei, imi pare rau, suntem tristi. Este un pacat, este interzis", afirma o tunisiana.

Parlamentarii din cladirea invecinata dezbateau o lege antiterorism in momentul atacului, iar Guvernul se confrunta acum cu dificila misiune de a pune in balanta securitatea si libertatea. Atacul s-a soldat in total cu 22 de morti, intre care mai multi turisti, si aproximativ 50 de raniti, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului tunisian de Interne, Mohamed Ali Aroui. Printre turistii decedati se numara patru italieni, doi francezi, doi columbieni, cinci japonezi, un polonez, un australian si un spaniol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.