Coreea de Nord a anulat restrictiile dure de calatorie pe care le-a impus anul trecut cu scopul de impiedica patrunderea virusului Ebola in tara, relateaza Associated Press.

Aceasta tara deja izolata aproape ca si-a inchis de tot frontierele pentru straini, in octombrie, incetand sa elibereze vize "neesentiale" si solicitandu-le celor cativa straini primiti pe teritoriul sau sa petreaca trei saptamani in carantina. Regulile le-au fost aplicate diplomatilor, ONG-urilor si chiar unor oficiali nord-coreeni de rang inalt la intoarcerea din calatorii in strainatate.

Un turoperator, Uri Tours, a anuntat pe site ca a fost anuntat de catre compania nord-coreeana aeriana de stat ca restrictiile au fost anulate. "Am fost anuntati de catre Air Koryo ca frontierele Coreei de Nord sunt deschise acum turistilor si ca restrictiile impuse in urma cu patru luni au fost ridicate", a anuntat compania. Presa nord-coreeana a sugerat ca virusul Ebola a fost creat de catre Statele Unite cu scopul de a fi folosit ca arma biologica.

Decizia Phenianului de a impune restrictii in pofida lipsei celei mai mici amenintari - nu s-au inregistrat cazuri de Ebola in Asia, iar Coreea de Nord efectueaza foarte putine schimburi cu tarile africane cel mai dur afectate de epidemie - a avut un impact puternic asupra agentiilor specializate in a aduce turisti in aceasta tara.

Comitetul nord-coreean pentru carantina a anuntat intr-un comunicat ca turistii din tarile cel mai afectate de Ebola - Guineea, Liberia si Sierra Leone - dar si din tari care se invecineaza cu ele vor fi plasati in continuare in carantina timp de trei saptamani, in timp ce turistii din celelalte tari vor putea sa patrunda pe teritoriul nord-coreean doar in urma unor examene medicale de rutina, scrie MEDIAFAX.

Coreea de Nord si-a intensificat activitatile turistice cu speranta de a obtine valuta straina de care are mare nevoie, iar in ultimii cativa ani a incercat sa-si imbunatateasca infrastructura turistica. Anul trecut a deschis prima statiune de lux pentru schiat si a anuntat ca a creat o serie de zone turistice speciale pe intregul teritoriu. Ea vizeaza in principal turisti din China, dar vin si tot mai multi de turisti din Occident. Insa anularea restrictiilor are loc prea tarziu pentru unul dintre cele mai importante evenimente care-i intereseaza pe turisti.

Citeste si:
New York Times: Rusia cumpără muniție de artilerie de la Coreea de...
New York Times: Rusia cumpără...

Oficiali au anuntat ca strainii nu vor putea sa participe la maratonul de la Phenian de luna viitoare. Acesta a fost deschis pentru prima data strainilor anul trecut si a inregistrat un mare succes. Agentii de voiaj au anuntat ca se asteptau ca alergatori din intreaga lume sa participe si anul acesta, dar au fost nevoite sa anuleze rezervarile in ultimul moment.Uri Tours a anuntat totusi ca asteapta informatii suplimentare, pentru a afla daca anularea restrictiilor impuse din cauza Ebola se aplica si maratonului.

Coreea de Nord a anuntat, de asemenea, ca nu va organiza editia din acest an a popularelor jocuri de masa Arirang. Acestea reprezinta alta mare atractie pentru turisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.