Cei 20 de locuitori ai unui satuc din muntii Picos de Europa din nordul Spaniei sunt izolati de 29 de zile din cauza ninsorilor abundente, singura lor modalitate de aprovizionare fiind cu elicopterul.

"Suntem disperati pentru ca incepem sa ramanem fara provizii pentru oameni si animale", a declarat Santa Lopez, o localnica din Tresviso, in Cantabria, pentru cotidianul spaniol ABC. De fiecare data cand locuitorii aud sunetul elicopterului apropiindu-se printre versantii acoperiti de zapada, respira usurati. "Tocmai au venit si ne-au adus produse de prima necesitate: paine, fructe, lapte, legume", afirma Lopez, scrie MEDIAFAX.

Izolarea i-a purtat inapoi in timp pe locuitorii din Tresviso, cand "zidurile de zapada" erau un fapt comun in timpul iernii. "Este prima data in 25 de ani de cand avem drum asfaltat cand este atat de rau", a declarat fermierul Feliciano Campo. "Inapoi la vremurile cand Tresviso era complet izolat in timpul iernii", a adaugat el.

Aceasta situatie pentru locuitorii din Tresviso a fost agravata de faptul ca vehiculul lor de indepartare a zapezii este blocat la cinci kilometri de sat. Astfel ca, pana cand nu se va topi zapada pe drumul care duce la Tresviso, satenii vor incerca sa se decurce cum pot in aceste conditii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.