Doua schelete preistorice, vechi de aproximativ 6.000 de ani, au fost descoperite imbratisate, intr-un mormant aflat in Peninsula Peloponez din Grecia, informeaza lefigaro.fr.

Cuplul preistoric a trait in jurul anului 3800 i.e.n., potrivit datarii cu carbon 14. Scheletele au fost descoperite intr-o pestera din Diros, in sudul peninsulei. "Mormintele duble in care cei doi decedati sunt descoperiti imbratisati sunt foarte rare, iar cel din Diros este unul dintre cele mai vechi sau, poate, cel mai vechi descoperit in lume pana in prezent", a declarat intr-un comunicat de presa Ministerul Culturii din Grecia. Testele ADN au aratat ca scheletele au apartinut unui barbat tanar si unei femei tinere, ingropati intr-o pozitie paralela unul fata de celalalt, scrie MEDIAFAX.

Sapaturile arheologice efectuate in acelasi sit, care s-au incheiat anul trecut, au dus la descoperirea mormantului unui copil si a ramasitelor pamantesti ale unui fetus. Arheologii au descoperit si un osuar cu o latime de patru metri, a carui baza este alcatuita din pietris, continand oseminte provenind de la zeci de oameni preistorici. Osuarul este considerat un "unicat" pentru acea epoca. "Credem cu certitudine ca acest loc a fost utilizat pentru a adaposti ramasitele pamantesti ale mortilor, vreme de mii de ani", precizeaza Ministerul Culturii din Grecia in acelasi comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.