zece perchezitii vizand "miscarea islamista" au fost efectuate vineri dimineata la Berlin, iar doua persoane au fost arestate, in cadrul unei operatiuni de anvergura.

Operatiunea, efectuata fara incidente de catre "250 de functionari de politie, inclusiv trei comandouri de interventie speciala", a constat in "perchezitii in 11 locuri ale miscarii islamiste berlineze" si arestarea a doua persoane de nationalitate turca, anunta politia, precizand ca nu detine indicii care sa-i permita sa afime ca persoanele vizate pregateau "atentate in Germania".

Prima persoana, desemnata sub numele de Ismet D., in varsta de 41 de ani, este suspectata ca ar conduce "o grupare de islamisti extremisti din care fac parte cetateni turci sau rusi de origine cecena sau daghestaneza". Autoritatile apreciaza ca aceasta grupare intentiona sa comita o "actiune violenta grava in Siria", fara sa ofere alte precizari, si ca Ismet D. pregatea si apoi sustinea material si financiar candidati la jihad.

Alt cetatean turc, Emin F., in varsta de 43 de ani, care se ocupa de finantele gruparii, a fost de asemenea arestata. In total, gruparea era alcatuita din cinci persoane si era localizata in centrul capitalei germane. Ceilalti trei membri nu au fost arestati, acuzatiile la adresa lor fiind insuficiente in acest sens, potrivit parchetului Berlinului. "Nu exista indicii care sa arate ca gruparea pregatea atentate in Germania", precizeaza politia. Cancelarul german Angela Merkel a promis joi sa combata ideologii terorismului "cu toate mijloacele statului de dept", aducand un omagiu, in fata deputatilor, in Bundestag, victimelor atentatelor comise saptamana trecuta in Franta in numele jihadismului.

"Cei care pronunta cuvintele urii, care comit actiuni violente in numele islamului, complicii lor si ideologii terorismului international vor fi combatuti cu rigoare, prin utilizarea tuturor mijloacelor aflate la dispozitia statului de drept", a promis Merkel intr-un discurs sustinut in Camera inferioara a Parlamentului german, dupa pastrarea unui moment de reculegere. Berlinul apreciaza la 550 numarul germanilor plecati sa lupte in randul organizatiei Statul Islamic (SI) in Siria si in Irak.

Citeste si:
Suma pe care SUA o oferă pentru capturarea șefului ISIS....
Suma imensă pe care SUA o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.