Doi politisti au fost vizati de un nou incident armat care a avut loc joi dimineata, la Montrouge, in regiunea pariziana, relateaza presa franceza.

[UPDATE]

Ancheta in cazul atacului armat produs joi dimineata la Paris, soldat cu moartea unei politiste, a fost incredintata brigazii antiteroriste, anunta Parchetul din Paris, citat de AFP.

"Decizia a fost luata in contextul actual, dupa atacul soldat cu 12 morti la sediul revistei Charlie Hebdo", a explicat Parchetul.



[UPDATE]

Doi suspecti inarmati au fost reperati in Aisne, in nordul Frantei, afirma Le Parisien, in editia electronica, in conditiile in care politia franceza ii cauta pe autorii atacului asupra saptamanalului satiric Charlie Hebdo, Cherif si Said Kouachi.

Potrivit Le Parisien, doi barbati au fost reperati in cursul diminetii pe RN 2 la Villers-Cotterêts (Aisne). Cei doi suspecti circulau intr-o masina Renault Clio alba, cu placute de inmatriculare ascunse. Cei doi barbati purtau cagule si erau puternic inarmati.
Suspectii se indreapta inspre Paris si corespund semnalmentelor celor doi frati cautati de politie pentru atacul asupra saptamanalului francez.



[UPDATE]

Politista ranita in incidentul armat de joi dimineata din regiunea pariziana a decedat, au anuntat surse din cadrul politiei, citate de AFP.



[UPDATE]

Autorul incidentului armat care a vizat politisti municipali, joi dimineata, la sud de Paris, si care s-a soldat cu doi raniti, dintre care o politista aflata in stare critica, a reusit sa fuga si este dat in urmarire, a anuntat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de AFP.

"Procurorul Republicii va declansa actiunea publica astfel incat autorul acestei crime sa fie imediat identificat si sa poata fi arestat", a declarat ministrul, care s-a deplasat la Montrouge, in suburbia pariziana, unde s-a desfasurat incidentul armat.

Surse din politie afirmasera anterior ca un barbat in varsta de 52 de ani a fost retinut la scurt timp dupa schimbul de focuri.



[UPDATE]
Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

Un purtator de cuvant al Ministerului francez de Interne, Pierre-Henri Brandet, a declarat joi ca pare "putin probabil" ca acest nou incident sa aiba vreo legatura cu atacul comis miercuri asupra saptamanalului Charlie Hebdo si soldat cu 12 morti, relateaza Europe 1, in pagina electronica.



Schimbul de focuri a izbucnit cu putin timp inainte de ora 08.00 (09.00 ora Romaniei) la Montrouge, la sud de Paris, scrie MEDIAFAX.

[Video] MASACRU in Paris: Atac ARMAT la sediul unui ziar! Cel putin 12 morti

Potrivit Europe 1, cei doi agresori, inarmati cu arme Kalasnikov, au deschis focul asupra unei politiste municipale. Ranita la spate, femeia este in stare critica. In jurul orei 09.00 (10.00 ora Romaniei), pompierii incercau sa o resusciteze. Un al doilea politist se afla alaturi de ea, dar nu a fost lovit. Anterior, o sursa din cadrul politiei, citata de TF1, afirma ca doi politisti municipali "sunt la pamant".
Citeste si:
Val de aer polar peste toată România. Alertă de furtuni și ploi:...
Val de aer polar peste toată...

Potrivit Europe 1, unul dintre agresori a fost retinut.

Pentru moment este prea devreme pentru a se stabili o legatura cu atacul asupra saptamanalului satiric francez Charlie Hebdo. Dar cei doi politisti intervenisera in cazul unui accident de circulatie care implica o masina Clio gri. O masina de acelasi tip a fost furata miercuri de autorii masacrului de la saptamanalul francez.

Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a parasit in graba, joi dimineata, reuniunea de criza de la Palatul Elysée pe tema atentatului impotriva Charlie Hebdo pentru a merge la fata locului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.