Fragmentele depistate marti in Marea Java sunt cele ale "avionului AirAsia" disparut duminica la scurt timp dupa decolarea din cel de-al doilea oras indonezian cu destinatia Singapore, a declarat pentru AFP directorul general al aviatiei civile indoneziene, citat de AFP.

"Pentru moment, se poate confirma ca este avionul AirAsia, iar ministrul Transporturilor va pleca in scurt timp catre Pangkalan Bun", in zona cautarilor, unde au fost descoperite fragmentele respective, a adaugat Djoko Murjatmodjo, scrie mediafax.

Fragmente ce seamana cu usa unui avion si un tobogan pentru evacuarea de urgenta au fost depistate marti in Marea Java din Indonezia, in zona de cautare a avionului AirAsia, disparut cu 162 de persoane la bord, au anuntat anterior fortele aeriene indoneziene. Un fotograf al AFP aflat la bordul aeronavei care a descoperit fragmentele a vazut obiecte care semanau cu veste de salvare, colace de salvare si tuburi lungi portocalii.

Cautarile avionului AirAsia disparut cu 162 de persoane la bord au fost reluate

"Am depistat aproximativ zece obiecte mari si numeroase obiecte mici de culoare alba pe care nu le-am putut fotografia", a declarat, marti, un purtator de cuvant al armatei indoneziene, Agus Dwi Putranto. "Pozitia lor este la zece kilometri de locul in care avionul a aparut pentru ultima data pe ecranele radar", a adaugat el.

Obiectele mari apar pe zece fotografii si seamana cu o usa de avion, un tobogan pentru evacuarea de urgenta, o cutie de forma patrata, poate un rezervor de carburant, a detaliat el. "Nu este foarte clar, ar putea fi carcasa avionului sau usa acestuia. Sa ne rugam ca acest obiecte sa fie ceea ce cautam", a declarat purtatorul de cuvant Pangkalan Bun, in centrul Kalimantan, pe insula Borneo.

Un avion al companiei malaysiene AirAsia a DISPARUT

Avionul companiei AirAsia (zborul QZ8501) a disparut duminica la scurt timp dupa ce decolase din Surabaya, al doilea oras din Indonezia, cu destinatia Singapore. Cautarile se concentreaza in jurul insulelor Bangka si Belitung, in Marea Java.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.