O librarie din Taipei, capitala Taiwanului, care ofera cititorilor posibilitatea de a lectura - inclusiv noaptea - volumele pe care le detine, in loc ca acestia sa le cumpere, a devenit o neasteptata atractie turistica si un spatiu in care multi dintre localnici prefera sa isi petreaca noptile.

"Daca sunteti suparat din cauza inchiderii librariei voastre preferate, incercati sa va mutati in Taiwan - mai exact, in capitala acestei insule, Taipei. Acolo, in fiecare noapte, un magazin detinut de Eslite, cel mai mare lant de librarii din Taiwan, este plin de "soareci de biblioteca", hipsteri, dar si parinti cu copiii lor", afirma autorii acestui articol publicat pe site-ul cotidianului The Guardian.

Cea mai mare aglomeratie din aceasta librarie, deschisa 24 de ore din 24, se produce intre orele 22.00 si 02.00. Vizitatorii stau asezati pe mocheta, in colturi, pe scari sau aplecati deasupra dispozitivelor de lectura. Cu totii sunt complet absorbiti de cate o carte.

Yao Hong, o localnica in varsta de 31 de ani, explica motivul pentru care aceasta filiala a grupului Eslite este locul ei preferat de petrecere a timpului liber: "Vin aici de trei patru ori pe saptamana. Sambata, vin de obicei in jurul pranzului si raman aici pana a doua zi, pana la ora 04.00. Am mers si in baruri, dar ele nu-mi plac. Mie imi place sa citesc. Aici, pot sa citesc cartile care imi plac si nimeni nu ma deranjeaza", a adaugat ea.

Elementul care atrage un numar mare de cititori nu consta in varietatea mare a cartilor - circa 250.000 doar in aceasta librarie -, ci politica grupului Eslite de a permite cititorilor sa citeasca oricat de mult vor, fara sa fie obligati sa plateasca. Insa cum reuseste acest grup editorial, care detine 42 de librarii in Taiwan si Hong Kong, sa castige bani (venituri de aproximativ 430 milioane de dolari anul trecut), daca permite clientilor sa ii foloseasca magazinele ca pe o biblioteca? Raspunsul este simplu: in acele librarii exista o pivnita de vinuri cu vanzare, magazine de ceaiuri, magazine cu articole vestimentare, alimentare si cafenele. Spectacole de muzica si dans, proiectii de filme, expozitii de arta si show-uri culinare - toate promovand diverse carti - reprezinta alte atractii pentru clienti acestor librarii, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Unde au ajuns banii pentru aziluri. Administratorul unui cămin...
Unde au ajuns banii pentru...

Taipei este un oras care detine numeroase alte atractii in ceea ce priveste viata de noapte - de la baruri cu karaoke deschise 24 de ore din 24 la mici magazine de cartier cu zone de alimentatie publica deschise toate noaptea si pana la piete si magazine generale cu program nocturn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.