O multime numeroasa de admiratori i-a intampinat cu mult entuziasm pe printul britanic William si pe sotia sa, ducesa Catherine, insarcinata cu al doilea copil al cuplului, la sosirea lor, duminica, la New York, in cadrul unei vizite oficiale de trei zile in SUA, informeaza AFP.

Convoiul oficial in care se aflau ducele si ducesa de Cambridge a ajuns la hotelul Carlyle in jurul orei locale 17.45 (22.45 GMT), iar cuplul a salutat multimea inainte de a intra in cladire.

"Ducele si ducesa de Cambridge au ajuns la New York!", a anuntat consulatul Marii Britanii din New York, printr-un mesaj publicat pe Twitter, insotit de o fotografie a cuplului princiar.

Ducesa Catherine, care va naste al doilea copil al cuplului in luna aprilie, a purtat un palton violet cu o croiala pentru femei insarcinate. Cuplul britanic nu a venit insotit de primul lor copil, printul George, care a ramas la Londra, scrie MEDIAFAX.

Vizita lui William si Kate, ambii in varsta de 32 de ani, va include si aspecte diplomatice si economice, prin promovarea intereselor britanice.

Aceasta este prima vizita oficiala pe care cei doi o efectueaza impreuna in Statele Unite dupa o scurta deplasare la Los Angeles in 2011.

Printul William, al doilea in ordinea de succesiune la tronul britanic, dupa tatal lui, printul Charles, va merge luni la Washington pentru a se intalni cu presedintele american Barack Obama la Casa Alba.

El va pronunta apoi un discurs la Banca Mondiala, despre comertul ilegal cu specii de animale amenintate cu disparitia, inainte de a reveni la New York, unde il asteapta o serie de angajamente de caritate si evenimente oficiale, unde va reprezenta guvernul britanic.

"Este o vizita importanta, care are vocatia de a-l instala putin mai bine pe William in viitorul lui rol de sef de stat", a declarat Robert Jobson, autorul cartii "The New Royal Family", un volum despre cuplul princiar britanic si fiul lor George, care ocupa locul al treilea in ordinea de succesiune.

Aceasta vizita a readus in memoria americanilor amintirile despre calatoria intreprinsa de printul Charles si printesa Diana in 1985. Printesa de Wales a captat atunci atentia presei, dansand cu presedintele american Ronald Reagan si cu starul hollywoodian John Travolta.

Citeste si:
Iohannis efectuează vizite oficiale în Republica Letonia și...
Iohannis efectuează vizite...

Atat pentru printul William, cat si pentru printesa Kate, aceasta este prima vizita oficiala la New York si la Washington.

Cuplul princiar britanic va asista de asemenea la un meci din NBA, luni, a precizat Liga nationala de baschet nord-american.

Printul William va merge apoi, in februarie, in Japonia si in China, pentru o vizita oficiala de sase zile, unde ii va reprezenta pe tata sau si pe bunica sa, regina Elizabeth a II-a, care, ajunsa la varsta de 88 de ani, isi deleaga tot mai multe calatorii in strainatate. In acea vizita, printul William nu va fi insotit de ducesa Catherine.

"In ceea ce priveste vizitele oficiale in strainatate, cred ca printul William si fratele lui mai tanar, printul Harry, se vor ocupa de ele pe viitor, intrucat ei au mai mult succes", a declarat Penny Junor, biograful casei regale britanice.

Pe 29 aprilie 2011, casatoria grandioasa a printului William cu Catherine Middleton, celebrata la catedrala Westminster din Londra, s-a derulat in fata camerelor video ale presei din lumea intreaga, lumea intreaga fiind fascinata de acest cuplu tanar care intruchipeaza fata moderna a celei mai celebre familii regale.

Citeste si:
Kate și prințul William, călătorie oficială în Scoția
Kate, ducesa de Cambridge, si...

Avand de atunci titlurile oficiale de duce si ducesa de Cambridge, William si Catherine au efectuat primul lor turneu regal in iunie si iulie 2011, in Canada si California.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.