Președintele României va efectua o vizită oficială în Republica Letonia, miercuri, 23 noiembrie, după care va merge într-o vizită oficială și în Republica Lituania, joi, pe 24 noiembrie. Șeful statului român va participa pe 25 noiembrie la Summitul pentru întărirea Flancului Estic al NATO și la simpozionul internațional „The Idea of Europe”.

Klaus Iohannis, în vizită oficială în Republica Letonia și Republica Lituania

Vineri, 25 noiembrie, președintele României Klaus Iohannis va susține declarații de presă comune cu Președintele Lituaniei, Președintele Republicii Letonia și Președintele Republicii Polone.

Administrația Prezidențială a României a anunțat că președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială în Republica Letonia, miercuri, 23 noiembrie. Oficialul va fi primit de Președintele Egils Levits, la Castelul Riga. Șeful statului român va discuta cu omologul din Republica Letonia, după care vor urma convorbiri oficiale și declarații de presă comune. La finalul vizitei în Letonia, șeful statului român va depune o jerbă la Monumentul Libertății.

Joi, în data de 24 noiembrie, președintele va efectua o vizită oficială și în Republica Lituania, unde va fi întâmpinat de Președintele Gitanas Nauseda, la Palatul Prezidențial din Vilnius. Cei doi lideri de țară vor discuta, după care vor susține declarații de presă comune.

De asemenea, vineri, Klaus Iohannis va participa pe 25 noiembrie la simpozionul internațional „The Idea of Europe” și va susține o alocuțiune în cadrul panelului prezidențial. Evenimentul se va desfășura la Universitatea Vyatautas Magnus din Kaunas, Republica Lituania. Liderul de la București va participa și la summitul dedicat întăririi Flancului Estic al NATO, în scopul susținerii Ucrainei și Republicii Moldova. Evenimentul av avea loc la Bank of Lithuania Branch.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

Klaus Iohannis va susține declarații de presă comune cu Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, Președintele Republicii Letonia, Egils Levits și Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Noiembrie 2022 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.