Un Comandament Arctic de aparare care va avea sediul la o baza navala a Flotei Nordului va fi infiintat de Rusia si va deveni operational la 1 decembrie.

Rusia va construi cel putin 13 aerodromuri si zece statii radar in Arctic, pentru a asigura securitatea tarii in regiune. Statul rus planuieste sa formeze un contingent care sa includa toate structurile armatei si sa construiasca o retea de unitati militare in regiunea Arctica pentru a gazdui trupe, nave de razboi si aeronave, scrie MEDIAFAX.

"Un nou comandament strategic in Arctic, cu baza in cadrul Flotei Nordului, va deveni operational la 1 decembrie anul acesta", a declarat Putin la o intalnire cu principalii comandanti militari. Conform Ministerului Apararii, pana in 2017 noul comandament va include Flota Nordului, doua brigazi de razboi specifice zonei si unitati de aparare aeriana.

In ultimii ani, Rusia a adoptat mai multe masuri politice, economice si militare pentru a-si proteja interesele in zona Arctica, pe fondul interesului crescut al NATO in regiune, mentioneaza Sputnik. In aprilie, presedintele Vladimir Putin a autorizat infiintarea unei noi structuri de stat pentru realizarea politicii nationale ruse in regiune. Presedintele a autorizat de asemenea Guvernul sa pregateasca un proiect pentru sustinerea financiara a programului de dezvoltare in zona Arctica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.