Autoritatile din Coreea de Nord au dezmintit, luni, prin intermediul presei oficiale, atacurile informatice asupra a zeci de mii de smartphone-uri din Coreea de Sud, in urma acuzatiilor in acest sens lansate de serviciile de informatii de la Seul.

Serviciile de informatii din Coreea de Sud (NIS) au afirmat, saptamana trecuta, intr-un raport prezentat in Parlament, ca hackeri din Coreea de Nord au incercat sa viruseze peste 20.000 de smartphone-uri cu ajutorul unor programe informatice distructive ascunse sub forma unor jocuri, in perioada mai-septembrie.

NIS a adaugat ca pe i-a ajutat pe proprietarii site-urilor vizate si Guvernul de la Seul sa elimine aplicatiile si sa stopeze noi atacuri informatice.
Site-ul internet oficial de la Phenian, Uriminzokkiri, a acuzat insa NIS ca a inventat povestea cu privire la atacurile informatice. Serviciile de informatii din Sud incearca sa deturneze atentia opiniei publice de la tensiunile legate de lansarea unor manifeste ostile regimului nord-coreean de catre activisti sud-coreeni la frontiera dintre cele doua tari, a acuzat site-ul .

"Este o tactica folosita in mod obisnuit de autoritatile sud-coreene pentru a amplifica sentimentele ostile Phenianului, in cazul unei crizei politice", a afirmat site-ul Uriminzokkiri.

Cele doua state au decis la inceputul lunii octombrie reluarea dialogului la inalt nivel, iar Seulul a propus o intalnire pentru saptamana viitoare, insa autoritatile din Coreea de Nord au cerut autoritatilor sud-coreene sa inceteze actiunile vizand lansarea de manifeste.
Potrivit serviciilor de informatii sud-coreene, peste 75.000 de tentative de atacuri informatice asupra unor institutii guvernamentale de la Seul, majoritatea provenind din Coreea de Nord, s-au inregistrat intre ianuarie 2010 si septembrie 2014.

In ultimii ani, hackerii au folosit programe distructive sau email-uri continand virusi pentru a ataca institutii militare, banci si agentii guvernamentale, sau posturi de televiziune si site-uri Internet ale presei din Coreea de Sud. Coreea de Nord ar avea o unitate dedicata atacurilor informatice din care fac parte cel putin 3.000 de persoane.

Citeste si:
Audi, BMW și Mercedes, amendate în Coreea de Sud pentru manipularea...
Audi, BMW și Mercedes,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.