Serviciile de informatii din Coreea de Sud (NIS) au afirmat, saptamana trecuta, intr-un raport prezentat in Parlament, ca hackeri din Coreea de Nord au incercat sa viruseze peste 20.000 de smartphone-uri cu ajutorul unor programe informatice distructive ascunse sub forma unor jocuri, in perioada mai-septembrie.
NIS a adaugat ca pe i-a ajutat pe proprietarii site-urilor vizate si Guvernul de la Seul sa elimine aplicatiile si sa stopeze noi atacuri informatice.
Site-ul internet oficial de la Phenian, Uriminzokkiri, a acuzat insa NIS ca a inventat povestea cu privire la atacurile informatice. Serviciile de informatii din Sud incearca sa deturneze atentia opiniei publice de la tensiunile legate de lansarea unor manifeste ostile regimului nord-coreean de catre activisti sud-coreeni la frontiera dintre cele doua tari, a acuzat site-ul .

"Este o tactica folosita in mod obisnuit de autoritatile sud-coreene pentru a amplifica sentimentele ostile Phenianului, in cazul unei crizei politice", a afirmat site-ul Uriminzokkiri.
Cele doua state au decis la inceputul lunii octombrie reluarea dialogului la inalt nivel, iar Seulul a propus o intalnire pentru saptamana viitoare, insa autoritatile din Coreea de Nord au cerut autoritatilor sud-coreene sa inceteze actiunile vizand lansarea de manifeste.
Potrivit serviciilor de informatii sud-coreene, peste 75.000 de tentative de atacuri informatice asupra unor institutii guvernamentale de la Seul, majoritatea provenind din Coreea de Nord, s-au inregistrat intre ianuarie 2010 si septembrie 2014.
In ultimii ani, hackerii au folosit programe distructive sau email-uri continand virusi pentru a ataca institutii militare, banci si agentii guvernamentale, sau posturi de televiziune si site-uri Internet ale presei din Coreea de Sud. Coreea de Nord ar avea o unitate dedicata atacurilor informatice din care fac parte cel putin 3.000 de persoane.
Joe Biden va efectua o vizită în Coreea de Sud și Japonia în mai

Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Cei mai mari producători de înghețată din România: cine sunt și ce vânzări au...
Sursa: retail.ro
-
Drumul meu nu este așa cum mi-am imaginat, poate este mai bun decât atât!
Sursa: garbo.ro
-
Ce explică stabilitatea perpetuă a Leului, față de Euro?
Sursa: futurebanking.ro
-
Urări de Constantin și Elena: Mesaje de la mulți ani
Sursa: kudika.ro
-
UE propune un împrumut comun al țărilor europene pentru a finanța...
Sursa: wall-street.ro
-
Raportarea ESG și oportunitățile de finanțare pentru companiile sustenabile
Sursa: green.start-up.ro