Elementele antiracheta NATO nu reprezinta nicio amenintare pentru Rusia, a dat asigurari Alexander Vershbow, adjunct al secretarului general al Aliantei Nord-Atlantice.

"NATO si Rusia au convenit de mult timp ca exista o amenintare privind proliferarea rachetelor balistice. Alianta Nord-Atlantica trebuie sa se protejeze, la fel cum procedeaza si Rusia. In pofida tuturor dovezilor, Rusia refuza sa constate ca sistemul antiracheta al NATO contribuie la consolidarea securitatii regionale si raspunde unor amenintari care nu au legatura cu Rusia", a declarat Alexander Vershbow, conform RIA Novosti.

Elementele antibalistice instalate pe teritoriul Romaniei si intregul sistem antiracheta al NATO nu reprezinta nicio amenintare pentru Rusia, a subliniat Vershbow.

Ambasadorul Rusiei la NATO, Aleksandr Grusko, a acuzat Statele Unite ca submineaza securitatea regionala prin crearea unui sistem antiracheta in Europa, avertizand ca Moscova intentioneaza sa ia masuri dupa ce armata americana a preluat comanda asupra bazei militare de la Deveselu.

Alianta Nord-Atlantica intentioneaza sa instaleze elemente antibalistice in Romania si Polonia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.