OTP Bank recomanda clientilor cu credite in franci elvetieni sa le pastreze in aceasta moneda.

"Creditele in CHF sunt pe termen lung si cred ca de acum, cand cursul este fix la 1,2 CHF/euro, potentialul va fi mai bun cand economia europeana se va imbunatati. Sincer, cred ca in doi ani va fi 1,35-1,4 CHF/euro. Recomand clientilor sa-si pastreze creditele in CHF pentru ca nu poate fi mai rau de atat, dar exista un mare potential pentru imbunatatire", a declarat Diosi dupa un eveniment de lansare a Fundatiei Dreptul la Educatie, care va promova educatia financiara in randul liceenilor.

In perspectiva unei alte crize economice care ar putea aparea dupa o perioada de crestere, si, avand in vedere ca imprumuturile imobiliare sunt contractate pe o perioada de cel putin 20-25 de ani, Diosi apreciaza ca situatia clientilor nu s-ar putea deteriora mai mult decat in criza inceputa in 2008, in timp ce aprecierea cursului valutar pentru francul elvetian nu ar fi mai mare.

"Nu cred ca va fi mai rau. Chiar si in acest an paritatea CHF/euro ar fi fost 1,3 daca nu ar fi fost criza din Ucraina. Cursul de CHF a crescut mult dupa ce a inceput criza pentru ca este o valuta de refugiu, dar nu va mai dura mult. Cand a fost cursul sub 1,1 CHF/euro a fost o mare panica, am avut niste clienti care au vrut sa schimbe in lei, dar i-am convins sa nu faca aceasta transformare si a fost o decizie buna, pentru ca dupa niste zile cursul a revenit la 1,2-1,24 CHF/euro", a spus directorul bancii.

Intrebat daca conducerea OTP era constienta la momentul introducerii creditelor in franci elvetieni pe piata de riscul valutar mare care ar putea aparea in viitor, Diosi a precizat ca banca a realizat analize pe istoricul valutar din ultimii 15 ani, care nu au aratat nicio problema, drept pentru care nu au putut previziona criza care a urmat si consecintele sale.

Citeste si:
Cea mai mare bancă din România este pe cale să cumpere OTP Bank....
Cea mai mare bancă din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.