Ebola a provocat pana in prezent 2.917 decese in Africa de Vest din 6.263 de cazuri, potrivit celui mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Cele trei tari cel mai grav afectate: Liberia, Guineea si Sierra Leone

Epidemia, cea mai grava de la identificarea virusului, in 1976, a aparut in Guineea, la sfarsitul lunii decembrie 2013. De atunci, au fost inregistrati 1.677 de morti in Liberia, din 3.280 cazuri, informeaza MEDIAFAX. De asemenea, au fost inregistrati 635 de morti in Guineea, din 1.022 cazuri, si 597 de morti din 1.940 de cazuri in Sierra Leone.

In fiecare dintre cele trei tari, au fost inregistrate intre 75 si 100 de noi cazuri confirmate pe saptamana, in ultimele cinci saptamani. Epidemia continua sa se agraveze in Sierra Leone si in Liberia, iar in Guineea situatia pare sa se stabilizeze, potrivit OMS.Angajatii din sanatate sunt in special afectati, cu 208 morti din 373 de persoane infectate.

Un focar distinct in Republica Democrata Congo

Epidemia de Ebola a aparut si intr-o regiune izolata din Republica Democrata Congo (RDC), distincta de cea din Africa de Vest. In aceasta regiune, 41 dintre cele 68 de persoane care au contractat virusul au murit de la 11 august, data aparitiei virusului, potrivit bilantului OMS din 21 septembrie.

Cazuri in alte tari

La randul sau, Nigeria a inregistrat opt morti din 20 de cazuri depistate. In Senegal, singura persoana infectata, un student din Guineea, s-a vindecat intre timp, potrivit unui anunt din 10 septembrie al autoritatilor locale. Maladia, numita si febra hemoragica Ebola, atinge o rata de mortalitate de circa 70%, potrivit unui studiu al OMS. Infectia se produce prin contact direct cu fluidele corporale, iar perioada de incubatie este intre 2 si 21 de zile. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, se poate spune ca boala a disparut intr-o tara cand nu mai exista contaminari "la 42 de zile dupa ultimul caz inregistrat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.