Maladia Ebola a facut pana in prezent 2.461 de victime Africa de Vest din 4.965 de cazuri, potrivit unui bilant al OMS publicat marti.

CELE TREI TARI CELE MAI AFECTATE: LIBERIA, SIERRA LEONE SI GUINEEA

In cele trei tari cele mai afectate, Liberia, Guineea si Sierra Leone, 47% din cazuri au fost inregistrate in ultimele 21 de zile. Epidemia, cea mai grava de la aparitia virusului in 1976, a pornit din Guineea la inceputul anului. De atunci, Liberia a inregistrat 1.296 de morti din 2.407 cazuri, potrivit bilantului datand din 9 septembrie. Guineea si Sierra Leone, celelalte doua tari cele mai afectate, au inregistrat 595 de morti din 936 de cazuri, respectiv 562 de morti din 1.620 de cazuri, potrivit unor bilanturi datand din 13 septembrie, informeaza MEDIAFAX.

ALTE TARI AFECTATE IN AFRICA

Nigeria a inregistrat opt morti din 21 de cazuri, potrivit un bilant datand din 13 septembrie. Senegalul a inregistrat un caz, un student originar din Guineea a carui vindecare a fost anuntata de autoritatile senegaleze la 10 septembrie.

UN FOCAR DISTINCT IN REPUBLICA DEMOCRATA CONGO

O epidemie de Ebola afecteaza totodata o regiune din nord-vestul Republicii Democrate Congo, distincta de cea din Africa de Vest. Incepand din 11 august, atunci cand si-a facut aparitia, aceasta epidemie a provocat moartea a 39 de persoane, intre care opt angajati in domeniul sanatatii, potrivit unor date comunicate la 14 septembrie de autoritati.

CINCI SPECII DIFERITE

Exista cinci specii ale virusului Ebola. Potrivit OMS, epidemia care afecteaza Africa de Vest este cauzata de specia Zair, iar cea care afecteaza Republica Democrata Congo ar avea o dubla specie: Zair si Sudan. Dar analize sunt in curs in vederea confirmarii acestor informatii, potrivit OMS. Potrivit OMS, virusul Ebola nu mai poate fi transmis intr-o tara "dupa 42 de zile de la ultimul caz inregistrat".Boala provocata de virusul Ebola poate atinge o rata a mortalitatii de 90%.Ebola se propaga prin contact direct cu fluidele corporale precum sangele persoanelor infectate cu acest virus. Perioada de incubare - timpul scurs intre infectare si aparitia simptomelor - dureaza intre doua si 21 de zile. Pacientul poate transmite virusul din momentul in care incepe sa aiba simptome. El nu il poate transmite in perioada de incubare.

Potrivit OMS, dupa tratarea bolii, barbatii inca mai pot transmite virusul prin sperma intr-o perioada de pana la sapte saptamani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.