Steve Jobs le limita accesul la Internet si nu le dadea voie copiilor sai sa foloseasca iPad-uri acasa.

Probabil ca o asemenea interdictie inseamna, pentru generatia tanara, o condamnare la plictiseala sau o pedeapsa foarte aspra, comenteaza publicatia britanica. In schimb, copiii lui Jobs se asezau in jurul mesei, la bucatarie, si stateau de vorba unii cu altii. Dezvaluirea socanta potrivit careia copiii lui Jobs nu erau niste "super-tocilari dependenti" de Internet a fost facuta de catre jurnalistul american Nick Bilton, care si-a amintit o conversatie cu cofondatorul Apple in 2010, cu un an inainte de moartea acestuia. Jobs l-a sunat ca sa i se planga ca are o problema de perceptie a iPad, care tocmai era pus in vanzare.

Bilton scrie in The New York Times (NYT) ca, dupa ce a fost "tocat marunt" de Jobs, a fost socat de raspunsul pe care acesta i l-a dat la o intrebare prin care, de fapt, voia sa schimbe subiectul. "Deci, copiii dumneavoastra probabil ca iubesc iPad-ul?", l-a intrebat el. "Nu l-au folosit. Limitam cat mai mult folosirea tehnologiei de catre copiii nostri acasa", i-a replicat Jobs. Bilton scrie ca i-a raspuns "printr-un suspin si o tacere plina de uimire". "Mi-am imaginat locuinta lui Jobs ca pe un paradis al tocilarilor, ca peretii erau niste ecrane tactile uriase si ca masa pe care mancau era facuta din iPad-uri", adauga el.

Walter Isaacson, autorul biografiei lui Steve Jobs, i-a spus mai tarzu ca "Steve insista ca in fiecare seara (copiii) sa ia cina la masa mare si lunga din bucatarie, discutand despre carti, istorie si o multime de lucruri". "Nimeni nu scotea vreun iPad sau computer. Copiii nu pareau deloc dependenti de dispozitive", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.