Barack Obama a marturisit ca a gresit la sfarsitul lunii august, plecand sa joace golf dupa ce a denuntat, intr-o conferinta de presa, decapitarea unui jurnalist american.


La 20 august, la o zi dupa difuzarea de catre jihadisti din cadrul SI a unei inregistrari video a decapitarii jurnalistului american James Foley, Obama a denuntat, intr-o declaratie de pe Insula Martha's Vineyard (Massachusetts), unde se afla in concediu cu familia, o executie care "socheaza constiinta lumii intregi".

A fost criticat de presa

"Vom fi vigilenti si implacabili. Atunci cand sunt vizati americani, facem ceea ce este necesar pentru ca sa se faca dreptate", declara Obama, pe un ton grav, indemnand la "o respingere clara a acestui tip de ideologii nihiliste". Cateva minute mai tarziu, el pleca sa joace o lunga partida de golf, ceea ce i-a adus o avalansa de critici, numeroase voci ridicandu-se sa denunte cel putin o lipsa de inteligenta politica si, in cel mai rau caz, o lipsa de tact sau de sensibilitate.

"Este clar ca, dupa ce am vorbit cu familiile - o conversatie in care abia mi-am retinut lacrimile auzindu-le durerea - si dupa declaratia pe care am facut-o, ar fi trebuit sa anticipez efectul pe care-l va avea", a declarat Obama intr-un interviu pentru NBC News difuzat duminica, inregistrat sambata la Casa Alba.

"Toti cei care ma cunosc, inclusiv presa cred, inteleg ca acest lucru m-a afectat, ma afecteaza profund"
, a continuat el, subliniind ca sinceritatea declaratiilor sale dupa executia lui James Foley nu poate fi pusa in discutie.

"Dar aceasta meserie este in acelasi timp o chestiune de punere in scena. Acest lucru este important. Stiu", a adaugat Obama, subliniind ca cel mai important pentru el ramane sa-si puna intrebarile corecte - "aplic politica buna? ii protejez pe cetatenii americani? fac tot ceea ce este necesar?".

Citeste si:
O nouă tentativă de asasinare la adresa lui Vladimir Zelenski
O nouă tentativă de asasinare...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.