Uniunea Europeana s-a declarat joi "extrem de preocupata" de informatiile privind o incursiune a fortelor ruse in Ucraina.

"Suntem extrem de preocupati de ultimele evolutii, in special de informatiile din teren", a declarat intr-o conferinta de presa Maja Kocijancic, purtatoarea de cuvant a serviciului diplomatic al UE, in conditiile in care Kievul a afirmat ca "trupe ruse" au preluat controlul asupra orasului frontalier strategic Novoazovsk.

"Reafirmam necesitatea urgenta a unei solutii politice la aceasta criza", a precizat ea, dand asigurari ca UE urmareste "indeaproape ceea ce se intampla pe teren".

Purtatoarea de cuvant a amintit ca sefa diplomatiei europene, Catherine Ashton, a avut marti, la Minsk, o serie de intalniri, in special cu presedintele rus, Vladimir Putin. Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, va fi primit sambata, la Bruxelles, de presedintii Consiliului European, Herman Van Rompuy, si Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, chiar inaintea unui summit al sefilor de stat si de Guvern din UE.

Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a declarat joi, intr-un mesaj televizat, ca si-a anulat vizita in Turcia din cauza "intruziunii trupelor ruse" in Ucraina, unde situatia se "deterioreaza rapid". El a adaugat ca a convocat o reuniune de urgenta a Consiliului National de Securitate si Aparare, pentru a elabora un plan de actiune.

Citeste si: Ucraina cere ajutor militar de ANVERGURA in urma "invaziei ruse"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.