Petro Porosenko acuza Rusia de invazie militara in estul Ucrainei, intr-o declaratie publicata pe site-ul presedintiei ucrainiene.

De asemenea, intr-o declaratie publicata pe site-ul presedintiei ucrainiene, Petro Porosenko acuza Rusia de invazia militara in estul Ucrainei. Din aceasta cauza, presedintele ucrainean si-a anulat vizita oficiala in Turcia si a convocat Consiliul Suprem de Securitate al Ucrainei.

Oficial NATO: Peste 1000 de soldati rusi lupta in Ucraina!

"Am decis sa anulez vizita oficiala in Turcia din cauza agravarii subite a situatiei din regiunea Donetk, in special in Amvrosiivka and Starobesevo, unde trupe rusesti au intrat in Ucraina", se arata in mesajul presedintelui Ucrainei.

Ucraina cere ajutor militar de ANVERGURA in urma "invaziei ruse"

Ucraina a afirmat joi ca "trupe rusesti" au preluat controlul asupra orasului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Donetk, unde au avut loc confruntari violente in ultimele zile, relateaza MEDIAFAX.

"Ieri, soldatii rusi au preluat controlul asupra orasului Novoazovsk", situat pe litoralul Marii Azov, cu 11.000 de locuitori, a anuntat Consiliul ucrainean de securitate si aparare pe Twitter, adaugand ca mai multe alte sate din proximitate au fost de asemenea cucerite.

Ce spune UE despre informatiile privind intrarea Rusiei in Ucraina

Ucraina a acuzat in repetate randuri trupele ruse ca actioneaza pe teritoriul sau pentru a-i sustine pe separatistii prorusi in fata fortelor ucrainene. Moscova a respins intotdeauna aceste acuzatii, insa NATO si Polonia sustin ca au dovezi in acest sens.

Aceste acuzatii au fost relansate saptamana aceasta, dupa ce Serviciul ucrainean de Securitate a anuntat arestarea a zece parasutisti rusi pe teritoriul ucrainean, la aproximativ 20 de kilometri de frontiera ruseasca.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

O sursa de la Ministerul rus al Apararii a dat asigurari, pentru agentii rusesti de presa, ca aceste trupe au trecut frontiera "in mod accidental".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.