Un fost rapper britanic, fiul unui islamist de origine egipteana judecat in Statele Unite in cazul atentatelor comise in 1998 la ambasadele americane din Kenya si Tanzania, este principalul suspect in cazul executarii, in Irak, a jurnalistului James Foley, conform site-ului ziarului New York Post.

Abdel-Majed Abdel Bary, care a postat recent o imagine in care apare tinand in mana craniul unui om, figureaza printre cei trei indivizi identificati de autoritatile britanice ca fiind suspecti in cazul decapitarii jurnalistului american James Foley. Serviciile de spionaj britanice suspecteaza ca fanaticul care l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley ar fi un londonez numit John, membru al unei grupari teroriste islamiste - "The Beatles".

Abdel-Majed Abdel Bary, in varsta de 24 de ani, este fiul unui islamist de origine egipteana judecat in Statele Unite pentru implicare in atentatele comise in anul 1998 la ambasadele americane din Kenya si Tanzania, scrie MEDIAFAX.

[VIDEO] Inregistrare SOCANTA! Statul Islamic anunta DECAPITAREA unui jurnalist

Bary, care a mers in Siria in anul 2013 pentru a participa la razboiul civil, are o statura atletica, similara cu cea a calaului jurnalistului James Foley, si un accent similar cu al acestuia, conform unor surse citate de publicatia The Telegraph. Inainte de a deveni combatant islamist, Abdel-Majed Abdel Bary canta muzica rap, in Londra, fiind cunoscut sub numele de scena L Jinny. Melodii cantate de el au fost difuzate la BBC Radio 1. De asemenea, Bary a aparut pe YouTube in videoclipuri ale melodiilor "Overdose", "Flying High" si "Dreamer".

Tanarul a devenit un musulman radical sub influenta predicatorului islamist Anjem Choudary, parasindu-si familia din cartierul londonez Maida Vale in 2013 cu explicatia ca "lasa totul pentru Allah".

In cazul decapitarii jurnalistului american James Foley este suspectat si Razul Islam, 21 de ani, fratele unui medic britanic acuzat in trecut de rapirea a doi corespondenti de presa occidentali. Un alt suspect este Aine Davis, in varsta de 30 de ani, un fost traficant de droguri convertit la islam si fugit in Siria, tara care se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei moderate si grupuri teroriste sunnite.

Grupul terorist sunnit Stat Islamic a revendicat executarea jurnalistului american James Foley, explicand ca este vorba de un act de riposta fata de raidurile aeriene americane in Irak. James Foley, in varsta de 40 de ani, era un jurnalist experimentat, relatand despre conflictul din Libia si despre cel din Siria. Foley a colaborat cu publicatia Global Post, cu Agentia France-Presse si alte institutii media. Organizatia terorista sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Levant/Stat Islamic in Irak si Siria - SI/SIIL/SIIS) a ocupat, in ultimele luni, regiuni din nord-estul Siriei si din nord-vestul Irakului, proclamand un "califat islamic".

Citeste si:
Nelu Iordache a fost condamnat la 11 ani și 9 luni de închisoare cu...
Nelu Iordache a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.