Nelu Iordache a fost condamnat la 11 ani și 9 luni de închisoare cu executare într-un nou dosar. La finalul lunii iulie, omul de afaceri a fost preluat sub escortă direct de pe Aeroportul Otopeni și pus sub control judiciar.

Nelu Iordache a fost condamnat la închisoare cu executare

Într-un nou dosar legat de achiziții publice, omul de afaceri Nelu Iordache era suspectat pentru trafic de influență și dare de mită.

La sfârșitul lunii iulie, acesta a fost preluat de către procurori direct de pe aeroport în momentul în care urmează să plece la Roma, acolo unde familia lui este stabilită de mai mulți ani.

A fost învinuit de evaziune fiscală și delapidare

Iordache era anchetat în multiple dosare de corupție. În unul dintre acestea, afaceristul a fost condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare, însă decizia nu este definitivă. În acest dosar, Tribunalul București la acuzat pentru evaziune fiscală și delapidare, fiind învinuit că ar fi înregistrat în contabilitate companiei de transport aerian Blue Air achiziții fictive de materiale publice.

Retail jobs

Prejudiciul creat statului ajunge până la 2 milioane euro. În ianuarie 2020, Curtea de Apel București la achitat definitiv pe omul de afaceri românesc, într-un alt dosar de corupție, ce avea legătură cu modernizarea Transalpina.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Septembrie 2021 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.