Presedintele ucrainean Petro Porosenko considera ca este "imposibil" sa asiste la finala Cupei Mondiale de la Rio, "avand in vedere situatia care prevaleaza in prezent in Ucraina", a anuntat el in noaptea de sambata spre duminica, relateaza AFP.

El a exclus astfel o eventuala intalnire cu presedintele rus Vladimir Putin, in plina criza intre tarile lor, in timp ce Kievul acuza Moscova ca sustine rebelii prorusi din estul Ucrainei.

Anterior, presedintia braziliana anuntase ca Petro Porosenko va asista duminica la finala Cupei Mondiale care va avea loc pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, unde va fi prezent si omologul sau rus Vladimir Putin, transmite MEDIAFAX.

"Presedintele Ucrainei a confirmat, vineri, ca va veni la finala", a declarat un purtator de cuvant al presedintiei braziliene pentru AFP. "Este prevazut ca ei (cei doi presedinti) sa participe amandoi la dineul" oferit de presedintele Dilma Rousseff sefilor de stat veniti sa asiste la finala Cupei Mondiale, a declarat la randul sau un purtator de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe.

Prezenta lui Putin a fost confirmata in urma cu mai multe saptamani, la fel ca si cea a mai multor sefi de stat, mai ales pentru ca Rusia va fi gazda Cupei Mondiale din 2018 si pentru ca presedintele rus va participa marti la Fortaleza (nord-estul Braziliei) la summitul BRICS, care reuneste marile tari emergente (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud).

Cancelarul german Angela Merkel va fi, de asemenea, prezenta la finala, unde tara sa va infrunta Argentina.

La sfarsitul lui iunie, cei doi presedinti, rus si ucrainean, au avut o discutie prin telefon cu François Hollande si Angela Merkel pentru a incerca sa puna capat conflictului dintre autoritatile ucrainene si separtistii prorusi.

Mii de locuitori din Donetk paraseau sambata acest bastion prorus din estul Ucrainei, temandu-se de un atac iminent al fortelor ucrainene.

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

In ultimele 48 de ore, confruntarile cu rebelii au provocat moartea a 30 de persoane in randul fortelor guvernamentale.

Iuri Usakov, principalul consilier al Kremlinului pentru politica externa, a declarat joi ca Putin ar putea avea intalniri bilaterale cu liderii care vor asista la Cupa Mondiala. O intalnire intre Putin si Merkel a fost confirmata de Kremlin vineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.