Presedintele rus, Vladimir Putin, a promulgat o lege care ii obliga pe administratorii blogurilor sa obtina autorizatii de functionare si sa prezinte identitatea reala online, o masura criticata dur de avocati si de grupurile pentru libertatea de exprimare, scrie ziarul The New York Times.

Cunoscuta sub denumirea "Legea blogurilor", masura prevede ca orice platforma online care are zilnic peste 3.000 de vizualizari va fi considerata echivalentul unei publicatii, astfel ca va avea responsabilitati in privinta veridicitatii informatiilor difuzate, transmite MEDIAFAX.

In plus, masura legislativa obliga autorii materialelor difuzate pe bloguri sa isi dezvaluie identitatile reale online. Companiile care ofera platforme pentru cautari online si retelele de socializare vor trebui sa mentina baze de date cu sediul in Rusia, informatiile urmand sa fie stocate cel putin sase luni.

"Aceasta lege va reduce numarul vocilor critice de pe Internet", a reactionat Galina Arapova, directorul Centrului pentru Protejarea Mass-Media.

"Aceste masuri fac parte dintr-o campanie de restrictionare si chiar oprire a Internetului in Rusia", a acuzat analistul Anton Nosik.

In urma cu cateva saptamani, Vladimir Putin a declarat ca Internetul "a fost conceput si s-a dezvoltat" ca proiect al Agentiei Centrale de Informatii din Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.