Cautarile efectuate cu ajutorul unui submarin pentru gasirea epavei avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines in Oceanul Indian se vor intensifica.

"Este foarte improbabil in acest stadiu sa gasim vreun fragment de avion la suprafata oceanului", a declarat Tony Abbott in cursul unei conferinte de presa la Sydney. La peste 50 de zile de la disparitia sa, "majoritatea componentelor (avionului) inghitite de apa trebuie sa se fi scufundat", a declarat el, citat de MEDIAFAX.

Cautarile cu submarinul vor fi intensificate si extinse, "daca va fi necesar, la toata zona de impact estimata, respectiv 700 de kilometri pe 80", a adaugat el.

Zborul MH370 al Malaysia Airlines a disparut la 8 martie cu 239 de persoane la bord, dintre care 153 de chinezi.

Avionul, care facea legatura intre Kuala Lumpur si Beijing, s-ar fi scufundat in sudul Oceanului Indian, dar nicio urma materiala a aparatului nu a fost gasita, in pofida unei operatiuni vaste de cautare navala si aeriana, desfasurata in largul coastelor estice ale Australiei.

Avioanele care pleaca din orasul Perth catre zona situata la 1.500-2.000 de kilometri "opereaza la limita" conditiilor de securitate cerute, cu rotatii lungi si uneori realizate la altitudine joasa in conditii meteo dificile, a subliniat premierul australian.

Zona de impact a aparatului a fost definita gratie satelitilor care au inregistrat ultimele miscari ale avionului, precum si depistarii ultrasunetelor provenite probabil de la cutiile negre inainte de descarcarea bateriilor.

Un robot sub forma unei torpile, echipat cu un sonar, Bluefin-21, a sondat 400 de kilometri patrati in jurul acestor emisii sonore timp de zece zile, fara vreun rezultat.

Robotul va continua cautarile, dar Australia, care coordoneaza operatiuni, analizeaza recursul la societati private pentru consolidarea dispozitivului si scurtarea asteptarii familiilor care vor sa afle ce s-a intamplat cu rudele lor sau sa recupereze cadavrele.

Citeste si:
Categoria de livrări a crescut cu 58% în căutările românilor în 2020
Categoria de livrări a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.