In jur de 200 de chinezi isi manifestau marti furia in fata sediului Ambasadei Malaysiei la Beijing, la o zi dupa ce autoritatile de la Kuala Lumpur au anuntat ca avionul de tip Boeing 777 la bordul caruia se aflau rude ale lor s-a prabusit in Oceanul Indian,

"Dati-ne inapoi rudele!", scandau persoane care purtau doliu, unele foarte pornite, altele plangand. Accesul in Cancelaria malaysiana era blocat de forte de ordine.

Aceste familii ale victimelor sunt cazate de peste doua saptamani intr-un hotel din capitala chineza, in care au fost organizate, in mod frecvent, intalniri cu reprezentanti ai companiei Malaysia Airlines.

Ele au parcurs pe jos, in coloana, distanta dintre hotel si ambasada, in jurul careia au fost mobilizati, marti, sute de politisti, iar circulatia rutiera a fost oprita, informeaza MEDIAFAX.

Pe tricouri si pancarte au fost imprimate mesaje in vederea manifestatiei prevazute, un lucru care arata ca protestul nu este spontan.

"Fiul meu, fiul meu, dati-mi fiul", striga un tata, plangand, inconjurat de alte persoane care agitau pumnul, cerand sa intalneasca oficiali malaysieni.

"Guvernul malaysian este un criminal", au strigat alti protestatari, potrivit unui jurnalist AFP aflat la fata locului.

"Dragul meu, nu-mi pot imagina viata fara tine", se putea citi pe o pancarta.

Unii manifestanti au incercat sa forteze intrarea in sediul ambasadei, dar au fost respinsi de fortele de ordine.

Multe dintre aceste familii chineze sunt convinse, in continuare, ca autoritatile de la Kuala Lumpur le ascund adevarul, de la 8 martie, cand avionul de tip Boeing 777 cu destinatia Beijing si 239 de persoane la bord a disparut de pe ecranele radarelor civile. La bord se aflau 153 de chinezi.

Premierul malaysian Najib Razak a anuntat luni ca avionul s-a prabusit in Oceanul Indian, fara sa ofere precizari cu privire la circumstantele disparitiei acestuia.

Conditii meteorologice nefavorabile - rafale de vant de pana la 80 de kilometri pe ora, ploi puternice si un strat de nori - impiedicau marti avioanele si navele implicate in cautari sa efectueze operatiuni in sudul Oceanului Indian.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.