Premierul Australiei, Tony Abbott, a anuntat joi ca doua obiecte "posibil legate" de zborul MH370, disparut in urma cu 12 zile, au fost observate prin satelit,

Autoritatea australiana pentru Securitate Maritima (AMSA) a primit informatii "noi si credibile" despre "obiecte care ar putea fi posibil legate de cautarile" avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, a declarat premierul australian in fata Parlamentului.

"Doua obiecte posibil legate de cautari au fost identificate" in urma examinarii unor "imagini prin satelit", a precizat el, citat de MEDIAFAX.

Un avion a fost trimis pentru a examina mai indeaproape obiectele detectate, iar alte trei aparate il vor urma. Premierul australian nu a precizat locul in care cele doua obiecte au fost detectate, insa Australia efectueaza cautari in sudul Oceanului Indian.

Tony Abbott a avertizat ca nu ar trebui sa se traga concluzii pripite. "Trebuie sa tinem cont de faptul ca localizarea acestor obiecte va fi extrem de dificila si ar putea sa indice ca acestea nu sunt legate de zborul MH370", a spus el.

AMSA va organiza o conferinta de presa la ora 04.30 GMT (06.30, ora Romaniei).

Zborul MH370 care asigura legatura intre Kuala Lumpur si Beijing a disparut, cu 239 de persoane la bord, o ora mai tarziu dupa ce a decolat din capitala Malaysiei sambata, 8 martie, la ora 00.41 (vineri, 18.41 ora Romaniei).

Cautarile s-au concentrat intr-o prima faza in Marea Chinei de Sud, pe coasta orientala a Malaysiei, inainte ca noi elemente sa le reorienteze.

Disparitia avionului Boeing 777 mobilizeaza eforturile a peste 25 de tari, angajate in cautari incepand din nordul Thailandei pana in Asia Centrala pentru coridorul nordic (care acopera o parte din China) si incepand din Indonezia pana in sudul Oceanului Indian pentru coridorul sudic.

Australia, alaturi de Indonezia, efectueaza cautari in coridorul sudic, care trece la cateva sute de kilometri de coasta sa de vest.

Citeste si:
Formula 1 Australia: Max Verstappen câștigă după o cursă...
Formula 1 Australia: Max...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.