Ministerul Educatiei din regiunea transnistreana pregateste un nou manual de "limba moldoveneasca", care este elaborat de autorul dictionarului moldo-roman, Vasile Stati.

Potrit sursei mentionate, elaborarea manualului este pregatita de o echipa de cercetatori cu sprijinul Facultatii de Filologie a Universitatii de Stat din Transnistria. Proiectul trebuie sa fie finalizat anul viitor.

"Manualul limbii moldovenesti trebuie sa fie clar, exact si in acelasi timp concis. In primul rand, studiul nostru are drept scop protejarea istoriei Moldovei, limbii moldovenesti, etnologiei moldovenesti. Este dificil sa realizam aceste obiective, deoarece in Moldova vecina a fost lansata o campanie impotriva limbii moldovenesti", a afirmat Vasile Stati la o intalnire cu participantii la proiect.

Constitutia din regiunea separatista transnitreana recunoaste existenta a trei limbi: moldoveneasca cu grafie chirilica, rusa si ucraineana, scrie MEDIAFAX.

Vasile Stati a provocat dezbateri aprinse in mediul academic, dupa ce a publicat in 2003 un dictionar "moldo-roman".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.