Poluarea atmosferica ce sufoca orasele din China nu ocoleste nici regiunea himalayana a Tibetului, unde capitala Lhassa era invaluita vineri intr-o ceata densa.

Densitatea particulelor cu diametrul de 2,5 microni (PM 2,5), cele mai periculoase, a depasit in ultimele zile pragul de 500 de micrograme pe metrul cub in Lhassa, potrivit unui site guvernamental.

Acest nivel este de 20 de ori mai ridicat decat plafonul preconizat de OMS pentru o expunere de 24 de ore.

Vizibilitatea a scazut din cauza cetii poluante, impiedicand, joi, avioanele sa aterizeze pe Acoperisul lumii, a anuntat grupul de presa Phoenix, scrie MEDIAFAX.

Fotografiile publicate online pe retelele de socializare arata Palatul Potala, resedinta lui Dalai Lama inainte de exilul in India, in 1959, foarte dificil de distins in plina zi.

"Ultimul paradis al Pamantului nu mai este", a scris un utilizator de Internet.

"Aceasta demonstreaza ca Lhassa este un teritoriu indisociabil de China", a ironizat un altul, reluand propaganda repetata de regimul comunist pe tema Tibetului, regiune care a fost invadata militar de fortele chineze in 1950.

Poluarea atmosferica a devenit o problema majora in China, provocand o crestere ingrijoratoare a bolilor respiratorii si o iritare vizibila in randul populatiei satule de excesele ritmului de dezvoltare a celei de-a doua economii mondiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.