Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis ca Iranul "nu va avea arma nucleara", in fata reprezentantilor comunitatii evreiesti locale, in a doua zi a unei vizite la Moscova.

"Promit ca Iranul nu va avea arma nucleara", a declarat Netanyahu, dupa ce a denuntat afirmatiile pe care ayatollahul Ali Khamenei le-a facut cu o zi inainte, si anume ca statul israelian este "sortit disparitiei".

"Ieri, liderul suprem iranian, Khamenei, a spus «moarte Americii, moarte Israelului, evreii nu sunt fiinte umane»", a declarat Netanyahu.

"Un asemenea Iran nu trebuie sa aiba arma nucleara", a adaugat el, in aceasta prima reactie fata de declaratiile liderului suprem iranian.

Intr-un discurs difuzat in direct la televiziune, Khamenei a declarat miercuri ca "fundamentele regimului sionist au fost slabite foarte puternic si acesta este sortit disparitiei".

Ayatollahul Khamenei a refuzat orice pas inapoi in privinta "drepturilor nucleare" ale tarii sale, afectand negocierile reluate miercuri intre Iran si Grupul 5+1 (China, Franta, Marea Britanie, Rusia, Statele Unite si Germania) la Geneva, scrie MEDIAFAX.

Netanyahu a insistat miercuri, la Moscova, asupra necesitatii unei "solutii adevarate" la problema dosarului nuclear iranian, la finalul unei intalniri cu presedintele Vladimir Putin, in cadrul unei campanii vizand sa impiedice orice acord in cadrul negocierilor in curs la Geneva. Putin si-a exprimat speranta ca o solutie "reciproc acceptabila sa fie gasita in viitorul apropiat".

Premierul israelian nu a reusit sa il convinga pe Putin sa se alatura pozitiei sale ostile fata de acordul cu privire la dosarul nuclear iranian negociat in prezent la Geneva, scria presa israeliana joi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.