Nivelul foametei continua sa inregistreze o scadere in lume, insa Africa ramane cea mai afectata, una din cinci persoane suferind din cauza subalimentarii pe acest continent, a anuntat marti Organizatia ONU pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).

Potrivit raportului privind situatia insecuritatii alimentare in lume (SOFI 2013), prezentat marti la Roma, unde se afla sediul FAO, 842 de milioane de persoane (12% din populatia mondiala) au suferit de foamete cronica in perioada 2011-2013, in comparatie cu 868 de milioane in perioada 2010-2012.

"Astfel, o persoana din opt in lume a suferit, probabil, de foamete cronica", scrie Agentia ONU, care subliniaza ca exista diferente mari intre regiuni.

Africa ramane continentul cel mai afectat, dar in special Africa subsahariana, "care acuza nivelul de subalimentare cel mai ridicat" din lume, cu 21% (adica o persoana din cinci), noteaza FAO.

In schimb, "cea mai mare parte a tarilor asiatice au inregistrat o reducere importanta atat a numarului, cat si a proportiei persoanelor subalimentate, in special in Asia de Sud-Est", unde prevalenta subalimentatiei a scazut in decurs de 20 de ani de la 31 la 10,7%, scrie MEDIAFAX.

In total, aproape 60% dintre persoanele subalimentate se afla, in continuare, in Asia de Sud (295 de milioane) si in Africa subsahariana (223 de milioane) - insa chiar si in aceasta regiune partea de populatie subalimentata a scazut destul de puternic in ultimele doua decenii, de la 32,7 la 24,8% din populatia totala.

Asia, per ansamblu, "nu este departe de atingerea" Obiectivului Mileniului vizand reducerea cu jumatate a numarului persoanelor care sufera de foamete pana in 2015, potrivit FAO, care apreciaza ca acest obiectiv "inca poate fi atins" de tari in curs de dezvoltare, "cu conditia sa fie efectuate eforturi suplimentare cu scopul reducerii foametei", prin intermediul unor mecanisme de securitate mai bune si investitii sporite in agricultura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.