Membri ai unui grup de romi fara adapost, carora Marea Britanie le-a platit cu fonduri publice bilete de avion si i-a trimis in Romania, au inceput sa revina la Londra, relateaza Daily Mail in editia electronica de luni.

Consiliul Local din Westminster a anuntat luni ca sase din cei 20 de cersetori romi, trimisi in Romania de catre autoritatile britanice dupa ce s-au stabilit in Parcul Lane din Londra, au revenit pe strazile din Londra. Biletele lor de avion spre Romania au fost platite de catre Agentta britanica pentru Frontiere (UK Border Agency) si organizatia de caritate pentru persoane fara adapost Thames Reach.

Consiliul din Westminster City, care investeste anual 500.000 de lire sterline (aproximativ 600.000 de euro) pentru a solutiona problema imigrantilor romi, denunta intoarcerea acestora drept o "farsa" si indeamna Guvernul sa inaspreasca controlul la frontiere.

Conform legislatiei Uniunii Europene (UE), romanii au dreptul sa stea in Marea Britanie timp de 90 de zile. Dupa acest termen, ei trebuie sa munceasca, sa studieze sau sa demonstreze ca se pot intretine, scrie MEDIAFAX.

Deputatul britanic Douglas Carswell a declarat cu ironie ca, practic, Marea Britanie le-a finantat cersetorilor o scurta vacanta in Romania. El a apreciat ca "singura solutie pentru aceasta problema ar fi ca Marea Britanie sa nu mai fie membra a Uniunii Europene".

Un purtator de cuvant al organizatiei Thames Reach a declarat ca "exista anumite probleme in legatura cu romanii care dorm pe strazi si cei care sunt implicati in activitati de cersetorie, deoarece acestia pot decide sa se intoarca" in Marea Britanie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.